Меню

Търсене на полети от Лайпциг

Покажи филтри

Лайпциг

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Заведения

  Може би заради характера си на студентски град, Лайпциг разполага с множество кафенета, барове и бирарии. Освен бирата, си заслужава да опитате произведенията на местните пекари и хлебари.

 • Шопинг

  Най-големият търговски център на Лайпциг се намира до Централната гара и работи до 22:00 ч. В Стария град има най-много и изгодни магазини за сувенири. Доста посещавани са пазарите с местна продукция. Всяка събота до централния стадион се провежда такъв.

 • Събития

  Лайпциг е енергиен и иновативен град, в който всяка година се провеждат следните събития: Джазов фестивал, Панаир на книгата, Автомобилно изложение, Фиеста с балони, Празник на града, Фестивал на хумора и сатирата, Готически фестивал и фестивали, посветени на композиторите Бах и Менделсон.

Забележителности на Лайпциг

На по-малко от 200 км от Берлин, се намира на-големият град на Саксония – Лайпциг. Той често е наричан градът на музиката, защото с неговата история са свързани имената на велики композитори, като Менделсон, Вагнер, Моцарт, Бах и др.

Най-удобният и лесен начин да стихнете до Лайпциг е със самолет. Летище Лайпциг-Хале се намира само на 11 км северозападно от центъра на града. Освен това, Лайпциг е важен железопътен възел за Германия и от централната му гара тръгват редица влакове за цялата страна и континента. Системата на градския транспорт включва автобуси, трамваи и лека железница, която свързва предградията с централната част.

Повечето турове из града започват от площад „Маркт“ и сградата на старото кметство. В днешно време тя е превърната в Градски исторически музей. Една от най-известните къщи в града е домът на композитора Йохан Себастиан Бах, където са събрани архиви и предмети, свързани с живота му. Музеят е затворен само в понеделник. Църквата „Св. Томас“ е един от символите на града.

Ако обичате обиколките по музеите или случите на лошо време, то може да прекарате доста часове в музея „Граси“, намиращ се на „Йоанисплац“. Под покрива на красивата къща в стил арт деко, са разположени три музея: Етнологически, Музей на музикалните инструменти и Музей на изкуствата и занаятите. Други интересни музеи са: Музей на психиатрията, Аптечният музей, Музеят на облия ъгъл или Бившата щабквартира на Щази, който показва как в близкото минало тайните служби на Източна Германия са следели и контролирали хората.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Лайпциг на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Лайпциг, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Лайпциг, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Лайпциг?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Лайпциг, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Лайпциг

Популярни авиокомпании, опериращи от Лайпциг

Полетно разписание: Лайпциг