Меню

Търсене на полети от Лондон до Франкфурт

Покажи филтри

Франкфурт

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Алеята на музеите

  По брега на река Майн е разположена Алеята на музеите, включваща 12 различни музея. Някои от тях са: Музеят на иконите, където има и български такива; Музеят на филма, посветен на историята на киното, Музеят на Световните култури, съхраняващ експонати буквално от цял свят, Музеят на изобразителното изкуство „Щедел“ и други.

 • Винените кръчми на Захсенхаузен

  На юг от Стария град се намира кварталът на виното. Покрай калдъръмените улички има много кръчми, предлагащи винено разнообразие. Типично за Франкфурт е ябълковото вино, което задължително трябва да се опита.

 • Шопинг

  Още една асоциация с Ню Йорк е т.нар. „германско Пето Авеню“ или улица Zeil , която е най-оживената пешеходна търговска зона. Там се намира и модерен търговски център на 10 етажа, предлагащ по нещо за всеки вкус.

Забележителности на Франкфурт

Франкфурт е финансовият и транспортен център на Германия. Заради големия брой небостъргачи е наричан „европейският Манхатън“. Там се намира седалището на Европейската централна банка, а много други банки и застрахователни компании избират града за своите централи.

Макар да е едва четвъртата по височина сграда в града, кулата Майн си остава негов символ. 200-метровата кула предлага необятна гледка към града и ресторант, в който може да хапнете.

Освен модерно и лъскаво лице, Франкфурт има богато културно историческо минало. Това е домът на немското литературно светило – Йохан Волфганг фон Гьоте. Макар родната му къща да е разрушена през Втората световна война, германците успяват да я възстановят. До къщата се намира и музей, посветен на писателя, представящ творчеството и дейността му. Във Франкфурт има още и улица на негово име, която е пълна с кафенета, бутици и галерии.

Старият град и площад Рьомерберг са най-популярните места за разходка. В центъра на площада е Фонтанът на правосъдието, а около него се намират известни сгради от периода 15-18 в., които са типични за Стария Франкфурт: кметството, готическата църква „Св. Леонард“, църквата „Св. Никола“. Площадът става още по-красив през зимния сезон, когато се открива коледният базар.

Ботаническата градина на Франкфурт е впечатляваща със своето разнообразие (над 6000 вида растения от цял свят) и начина, по който е аранжирана. Тя е подходяща за ден на открито, защото има обособени места за пикник, езеро с лодки и забавления за децата, а наблизо се намира и Кулата на Европа.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Лондон до Франкфурт на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Лондон до Франкфурт, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Лондон до Франкфурт, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от Лондон до Франкфурт?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Лондон до Франкфурт, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

Лондон Франкфурт

Виж летище

Популярни авиокомпании по маршрут Лондон - Франкфурт

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти във Франкфурт

Виж хотели във Франкфурт