Меню

easyJet полети от Лондон до Инвърнес

Покажи филтри

Инвърнес

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Паунд (GBP)

 • Замъкът Инвърнес

  Спокойно съзерцаващ движението по река Нес, замъкът датиращ от 11 век е най-известен с убийството на крал Дънкан от Шекспировата творба „Макбет“. Първоначално е бил построен само от дърво, а след като е разрушен от шотландския крал Робърт I, е построен отново от по-издръжливи материали.

 • Църквата „Св. Стефан“

  Най-старата църква в Инвърнес е служела като място за молитви още по време на келтите. В заобикалящото я гробище има доста стари плочи от преди няколко века, които са свързани с историята на града.

 • Дегустация на уиски

  Разбира се, нито едно пътуване до Шотландия не е пълноценно, ако не посетите някоя от местните дестилации и не дегустирате приготвено на място шотландско уиски. Инвърнес не прави изключение и има какво да ви предложи.

Забележителности на Инвърнес

Инвърнес е идеалната изходна точка, от която да започнете своето пътешествие из висините на Северна Шотландия. Магически сините води на реката Нес, свежия въздух и историческите забележителности няма да ви накарат да съжалявате, че сте избрали това кътче от Европа. Компактната централна част на града е идеална за обикаляне пеша или с велосипед. Дъждовността е типично за Шотландия качество, което допринася за зеленината и свежестта на природните пейзажи, но пък е неприятно за туристите, които искат да се разхождат и да опознаят забележителностите. Затова имайте предвид прогнозата за времето, когато гласите багажа си за там. Най-предпочитаните месеци са от май до септември, защото тогава дъждовете са най-малко, а дните най-дълги.

Самото име на града – Инвърнес идва от шотландския смисъл за „планината на реката Нес“. Това показва важната роля на реката в живота на града. Разходката по крайбрежието на Нес ще ви разведе неусетно сред някои от забележителностите на града, които по-късно да разгледате подробно. По някой от пешеходните мостове може да преминете на отсрещния бряг или да стигнете до островите Нес. Малките островчета са обявени за национален парк, в който може да видите различни животинки.

Не можете да кажете, че сте били в Шотландия без да посетите известното езеро Лох Нес. Можете да избирате между това да извървите на 117 км по пътеката Great Glen Way, но далеч по-добър начин е да се качите на кану. Прокарайте пътя си през невероятна природа и се впуснете в мистериите на Лох Нес в компанията на опитен водач. Ако се чувствате достатъчно смели, наемете кану и изживейте самостоятелно приключението. Предлагат се множество екскурзии, които можете да резервирате онлайн, вариращи от кратки еднодневни трипове до 5-дневна кану експедиция.

Полезна информация за летищата

Лондон Инвърнес

Популярни авиокомпании по маршрут Лондон - Инвърнес

Полетно разписание:

Лондон Инвърнес