Меню

Wizz Air полети от Лондон до Катовице

Покажи филтри

Катовице

 • Обща информация

  Официален език: Полски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Злоти (PLN)

 • Посетете OFF!

  През август едно от най-вълнуващите музикални събития в Европа се провежда в Долината на трите езера – OFF Фестивалът. Може да слушате повече от 70 банди, представящи алтернативна музика на четири сцени

 • Гледка към града

  Ако искате да се насладите на най-добрата панорама в града, не забравяйте да се качите на кулата-наблюдателница, построена в старата част на Музея на Силезия.

   

 • Похапнете добре

  Типичното за региона ястие се състои от “kluski, rolada и modro kapusta” или кнедли, руло и червено зеле, наричащи се заедно Силезийска вечеря. Това е задължително ястие за повечето силезийски ресторанти. Макар и да звучи странно, ако ги опитате, ще искате да си поръчате още.

Забележителности на Катовице

До скоро Катовице бе позната, като индустриалният минен център на Южна Полша. Все още може да видите миньори из града, но все пак атмосферата се е променила. Днес това също е и град на култура, хубава храна и модерна архитектура.

Години наред Катовице и Силезия са асоциирани с минната индустрия. Напоследък градът привлича туристи не само с фантастичните си архитектурни проекти и успешното реновиране на постиндустриалните сгради, но също и с културните си събития, музеи, свързани с историята на региона и вкусна местна кухня

Навсякъде в Катовице ще забележите протичащата промяна. Ще се убедите в това, ако посетите футуристичния арена комплекс „Сподек“ или намиращата се до него Културна зона с Международен конгресен център, Монументът, посветен на  Полското национално симфонично радио, Музеят на Силезия, намиращ се в бивша мина. Отделете достатъчно време на последната забележителност, защото това е една от най-добрите интерактивни експозиции в Европа от този тип, така че няма да ви е скучно.

Ако търсите сгради с историческо значение, разходете се из модернистичната част на града, разположена близо до пътя на ЖП линията. Там, следвайки пътя на модернизма, ще имате възможността да се насладите на сградите на Силезийския парламент, Силезийското воеводство и типични къщи, характерни за 30-те години на 20-ти век. Не пропускайте да посетите модерния напоследък квартал Nikiszowiec. Тази част на града е пълна с тухлени постройки, но и с много добри ресторанти, кафенета и галерии. Често провеждани събития на открито също привличат тълпите. Заслужават си “Панаирът на леля Анна“ през лятото, Художественият базар и традиционния Коледен пазар през зимата.

Обичате забавлението? Тогава обезателно посетете улица „Мариачка“, намираща се близо до центъра на града и гарата. Там са събрани най-добрите клубове, барове и ресторанти, предлагащи интернационални кухня и напитки. Ще почувствате атмосферата на вечно продължаващото парти.

Полезна информация за летищата

Лондон Катовице

Популярни авиокомпании по маршрут Лондон - Катовице

Полетно разписание:

Лондон Катовице