Меню

Ryanair полети от Милано до Острава

Покажи филтри

Острава

 • Обща информация

  Официален език: Чешки
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Крона (CZK)

 • Как да стигнем до Острава?

  Градът разполага със свое международно летище. Има редовни полети до столицата Прага, Лондон, Милано и Дубай, а през летния сезон освен до Испания, Египет, Турция и гръцките острови, има директни връзки с родните Варна и Бургас.

 • Светът в един парк

  Малкият парк е една от атракциите на града, изключително подходяща за деца. Разхождайки се из него, те могат да разгледат някои от най-популярните архитектурни забележителности в света на едно място: Биг Бен, Римският форум, Айфеловата кула, Египетските пирамиди, кулата в Пиза и много други.

 • За Инстаграм любителите

  Най-доброто място за снимки в цяла Острава е кулата на новото кметство. От там се вижда целия град и могат да се направят страхотни панорамни снимки. Кулата е изключително достъпна, защото от входа до върха й се стига с асансьор, а на Етаж 6 е разположен Туристически център.

Забележителности на Острава

Местността около Острава е била населявана от хора още преди каменната епоха. Градът носи името на река Остравице, на която е разположен, а преводът му буквално означава „бърза река“. За период от близо 200 г. той е наричан „черна Острава“, заради добива на въглища, който е бил водещ отрасъл. Днес вече не е така, но градът остава един от индустриалните центрове на Чехия. За огромното значение, което минното дело има, свидетелства Минният музей. Това определено не е типичен музей с картини, скулптури и други подобни произведения, но е нещо характерно за региона, чрез което ще го опознаете по-добре. Друг подобен обект е Музеят на противопожарната дейност. Ако все пак държите на по-традиционните обекти, трябва да посетите Градският музей в старата сграда на кметството. Той разполага с богати и постоянни историческа, етнографска и геоложка експозиции.

Чехите определено са почитатели на часовниковите механизми и превръщането им в изкуство, защото на предната фасада на Модерния куклен театър, има забележителен часовник, който е ефектен по подобие на тези в по-големите градове Прага и Бърно. Часовникът включва светещо съзвездие и табло отброяващо точно време, а под тях има три разтварящи се врати със съответните куклени двойки: Кралят и Кралицата, Ангелът и Дяволът, Смъртта и Палячото. Няколко пъти на ден дървените фигури се показват и разхождат пред любопитните погледи на туристите. Всяка от тях е висока 180 см, а цялото шоу трае около минута и петнадесет секунди с музикален съпровод. Разбира се, фигурите не са подбрани случайно – кралят и кралицата символизират мъжкото и женското начало, ангелът и дяволът са доброто и злото, а палячото, който иронизира всичко е избран като контрапункт на сериозността, която смъртта носи.

Полезна информация за летищата

Милано Острава

Популярни авиокомпании по маршрут Милано - Острава

Полетно разписание:

Милано Острава