Меню

Ryanair полети от Марсилия до Брест

Покажи филтри

Брест

 • Обща информация

  Официален език: Френски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Най-добрата гледка на Брест

  За да се насладите на хубава гледка към пристанището и Стария замък, трябва да минете през целия път, издигащ се на 500 метра височина и започващ от търговското пристанище. Той води до красив парк-площадка, носещ името на проектанта си – Дайот.

 • Френска морска кухня

  Не бива да пропускате страхотните предложения на местния дял от френската кухня. Ще опитате със сигурност нещо запомнящо се вкусно, независимо от бюджета, с който разполагате. Най-известният местен специалитет са бретанските миди. Вегетарианците ще се зарадват на подходящи за тях ястия.

 • Пътуване до Брест

  До най-западната точка на Франция може да стигнете с полет от София през летище в Париж. От там продължителността на полета е само около час. Ако изберете полет с голям трансферен период, ще имате време и за кратка разходка из френската столицата на модата и любовта.

Забележителности на Брест

В продължение на четири века Брест е важна военноморска база в Северозападна Франция. За съжаление голяма част от местната архитектура преди Втората Световна война е унищожена по време на бомбардировки. Градът има силна връзка с океана – 60% от европейските проучвания в Атлантическия океан се направляват от неговото пристанище. Океанополис, както се нарича пристанищният мултифункционален център е забележителност, с която Брест се гордее. Той включва 50 различни аквариуми, най-големият от които побира и акула. Експозицията показва видове от полярния до тропическия климатичен пояс.

Ботаническата консерватория на Валон дьо Станг-Алар има за цел да опази застрашени от изчезване видове и затова нейните градини са истински рай за специалистите по ботаника. Идеалното време за посещение на консерваторията е през периода юли-август, когато две от страхотните оранжерии са отворени за посещение. Те пресъздават дъждовни гори, тропически планини и включват растения, които може да не видите никъде другаде, като например мадагаскарско алое вера или цвете, цъфтящо единствено на о-в Мавриций.

Националният военноморски музей се помещава в Замъка на Брест, който е най-старата запазена сграда в района. На негово място е имало крепост още от времето на римляните. Музеят се възползва от уникалното си местонахождение и се слива добре с картините, скулптурите и дървените макети на кораби от интериора. Средновековната кула-наблюдателница към замъка е превърната в Музей на Стария Брест. С всяко стъпало, което изкачвате към върха на кулата, сякаш преминавате през периодите на развитие на града – гербове на фамилии, старинни карти разказват за миналото до периода на Втората Световна война.

Полезна информация за летищата

Марсилия Брест

Полетно разписание:

Марсилия Брест