Меню

Търсене на полети от Мюнхен до Ница

Покажи филтри

Ница

 • Обща информация

  Официален език: Френски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Безплатни атракции в Ница

  Театърът на фотографията и изображението е бивш действащ театър, превърнат в музей. Днес безплатно могат да се разгледат творби на фотографи от цял свят и на различна тематика. Пазарът на цветята в Стария град е невероятно красива дъга от най-разнообразни растения. Не е задължително да закупите, може и да се порадвате на цветното изобилие. Археологическият музей показва предимно останали от римския период на града експонати, като се заплаща само екскурзовода.

 • Транспорт

  Ница не е голям по територия град и повечето основни забележителности за съсредоточени в един район, което прави придвижването лесно и сравнително бързо. Ако все пак се намирате в по-отдалечените части на града, има автобусен и трамваен транспорт, като трамвайните линии са доста нови. Билетът за еднократно пътуване е 1.5 евро. Пътуването с такси е доста по-скъпо.

 • Кухня

  Във Франция всеки регион има свои характерни рецепти, като общото между тях е, че са вкусни. В Ница има три задължителни неща, които да се опитат: салата „Ница“, анасоновият ликьор „Пастис“ и палачинката „сока“. Разбира се, вината и морски деликатеси също са предварително включени в кулинарния списък. Местната пица е тънка  и се приготвя с аншоа, маслини, лук и сирене.

Забележителности на Ница

Дали защото е град, почерпил от италианската и френската култура, или защото се намира на легендарния Лазурен бряг, Ница блести като истинска морска перла. Освен като типично лятна дестинация, градът е интересен и през зимата. През февруари се провежда карнавален фестивал, който е подобен на този във Венеция.

Най-оживеният булевард е „Променад дез Англе", който още през 19 век е бил любимо място за разходка на аристокрацията. Ивицата от 8 км е пълна със заведения, паметници, пейки и типичните за пейзажа на Ница палми. Там се намира и емблематичният хотел „Негреско“, прочут с колекцията си от произведения на изкуството и ротондата със стъклен таван. Хотелът е построен от румънец, чието име носи. Той успява да го наложи, но по време на Първата световна война „Негреско“ се превръща в болница. След това собственикът му е разорен и хотелът сменя притежателите си, като не след дълго успява да възвърне старата си слава.

Дворецът „Масена“ днес е превърнат в Музей на изкуството и историята на Ница, който може да се посети безплатно. Повече от 20 зали изобилстват от внимателно подбрани експонати и мебелировка, а красивата градина допълва кралското усещане. Старият и Новият град са разделени от главния площад на Ница, който също се нарича „Масена“. Фонтанът намигва исторически към древногръцкото минало на града, пресъздавайки сцени от митологията, включително и със 7-метровата статуя на Аполон. Нощно време сградите около площада са осветени в различи цветове, благодарение на съвременна арт инсталация.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Мюнхен до Ница на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Мюнхен до Ница, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Мюнхен до Ница, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от Мюнхен до Ница?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Мюнхен до Ница, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

Мюнхен Ница

Популярни авиокомпании по маршрут Мюнхен - Ница

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Ница

Виж хотели в Ница