Меню

Търсене на полети от Нюрнберг до Щутгарт

Покажи филтри

Щутгарт

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Към Зоопарка

  Ако се чудите къде е най-зеленото място в този голям град, насочете се към Wilhelma. Това е дворец и парк, в който се намира един от най-интересните зоопаркове в Европа, заедно с известната „Къща на маймуните“.

 • Винена култура

  Регионът е известен с производството на вино. Само в Щутгарт има безброй винарни. В периода май-октомври се провеждат редовно винени турове, в които можете да се включите.

 • Да се поглезим

  На ул. Dorotheen № 4 се намира сграда в стил арт нуво, където се помещава Пазарът на Щутгарт за луксозни храни. На първия етаж има ресторант, където може да опитате изключителни ястия.

Забележителности на Щутгарт

Щутгарт е идеалната дестинация за феновете на превозните средства, особено на луксозните такива, като Мерцедес и Порше. Щутгард може да ви предложи повече от това – страхотни забележителности и вкусни места за похапване.

Разбира се, не може да пропуснете впечатляващите музеи на автомобилните гиганти Мерцедес и Порше. В първия, намиращ се на едноименната улица „Мерцедес“ № 100, цели 160 автомобила са изложени в девет етажна сграда. Вторият се намира на площад „Порше“ № 1, където освен да нахраните очите си, може и да направите тестово кръгче на уникални модели срещу скромната сума от 99 евро на час. Струва си да знаете, че ако си запазите предварително билет за един от двата музеи, получавате -25% отстъпка за втория. Цената се намаля на половина, ако влезете в последния час преди музеите да затворят, което е след 17:00 ч.

Областта около главната търговска улица Kоnigsstrasse е най-оживената и подходяща за шопинг. Освен безброй магазини, там ще намерите и доста исторически къщи, подредени измежду тесни, уютни с кафенета и ресторанти. Засенчен от истински замък, площадът Schlossplatz е прекрасно място за следобеден пикник на тревата до фонтана. Струва си също да посетите паркът Hоhenpark Killesberg в северната част на Щутгарт. В парка ще намерите спокойни местенца, в които да си починете, през там също минава и влакче през лятото, което прави панорамна обиколка на града. Самото влакче тръгва от 40-метровата кула на Щутгарт. До парка може да стигнете с автобуси № 43, 44 и 50.

Щутгарт ще задоволи тези, които си падат по кулинарните турове. Швабската кухня може да не се определя, като здравословна, но определено е доста вкусна. Но какво си струва да опитате? Определено „шпецле“, което представлява яйчена паста, поднесена със сирена, говеждо или картофи. Добре е да знаете, че Knоpfle е вариант на „шпецле“. Други интересни ястия са: Other interesting dishes are: Maultaschen, подобно на равиоли, пълнени с месо и зеленчуци, Saure Kutteln, шкембе с оцет и хвойна, и Wurstsalat – салата с шунка и сос. Подобен тип местна кухня се сервира в заведения, като: Weinstube Am Stadtgraben, Zum Ackerbuerger, Der Rote Hirsch или Ochs-n Willi.

Полезна информация за летищата

Нюрнберг Щутгарт

Популярни авиокомпании по маршрут Нюрнберг - Щутгарт

Полетно разписание:

Нюрнберг Щутгарт

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Щутгарт

Виж хотели в Щутгарт