Меню

Търсене на полети от Одеса до Лас Палмас

Покажи филтри

Лас Палмас

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Най-добрият сувенир

  Най-добрият сувенир, с който можете да се върнете от Лас Палмас, е шапка сомбреро. На ул. Триана ще намерите няколко работилници за точно такива ръчно изработени шапки.

   
 • Луди нощи

  В Лас Палмас няма да ви се наложи да си слагате пижамата, нощницата или каквато и да е дреха за спане, защото има толкова барове, които, ако се заслушате внимателно, ще чуете как ви викат на по бира или коктейл.

 • Закуска за шампиони

  Ако търсите вкусна, домашно приготвена храна на разумна цена, отидете в The Couple на Paseo Canteras. Особено добро попадение е закуската - бекон и яйца, местни плодове, кисело мляко и прясно изцеден сок. 

Забележителности на Лас Палмас

Лас Палмас де Гран Канария е истински туристически рай. Той има всичко, от което се нуждаете, за да се насладите на ваканцията си: огромни плажове с кристално чиста вода, разнообразие от водни спортове, интересна архитектура, любопитни паметници, както и редица ресторанти, барове и клубове, където да се забавлявате цяла нощ. Като цяло в Лас Палмас си е грехота да хабиш времето си със сън.

Най-доброто време за полет дотам е в края на февруари и началото на март. Но не заради времето, което на Канарите винаги е страхотно, а защото тогава се провежда ежегодният карнавал, по време на който целият град танцува по улиците в горещи латински ритми до сутринта. Традицията датира от 16 век, когато испанците пристигат на острова. Едно от кулминационните събития е избирането на Кралица на карнавала. Роклите, носени от кандидатките, са истински шедьоври с ослепителните си цветове и ефектна изработка. Противно на очакваното, кралица става дамата с най-впечатляваща рокля, а не усмивка.

Всички плажове в Лас Палмас, обществени и частни, са пясъчни, с изключително чиста вода и безопасно за плуване крайбрежие. Всеки плаж разполага с шезлонги и чадъри под наем. Ако нямате никакъв опит, но все пак адреналинът ви влече, пак можете да изпробвате някой от водните спортове с наличното оборудване и учител.

Когато се "уморите" да лежите на плажа, разходете се до Стария град Вегуета. Обиколете района около катедралата Санта Ана, която е най-голямата църква на острова, построена преди повече от четири века. Сигурни сме, че интериорът ѝ ще ви изненада. През годините готическият, възрожденският и бароковият стил се смесват.

Не забравяйте да се отбиете и през Casa de Colon (къщата на Христофор Колумб). Сградата е в типичния местен архитектурен стил - белите стени са покрити с дървени врати, балкони, прозорци и водоливници.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Одеса до Лас Палмас на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Одеса до Лас Палмас, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Одеса до Лас Палмас, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от Одеса до Лас Палмас?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Одеса до Лас Палмас, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

Одеса Лас Палмас

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Лас Палмас

Виж хотели в Лас Палмас