Меню

Търсене на полети от Одеса до Скопие

Покажи филтри

Скопие

 • Обща информация

  Официален език: Македонски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Денар (MKD)

 • Нощен живот

  Фантастични барове, нощни клубове, ресторанти и кафенета работят без умора. Повечето млади хора посещават града именно заради бурния нощен живот. Градът е домакин и на уникални фестивали, сред които и определяният за едно от най-големите културни събития в Македония летен фестивал.

 • Охридското езеро

  Само на 170 км от Скопие се намира прелестното Охридско езеро, посещавано от туристи от цял свят. Обявено от ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство, то е дом на голям брой ендемични животински и растителни видове. Подходящо е и за риболов.

Забележителности на Скопие

През последните няколко години централната крайречна зона на Скопие ударно извади на показ своята историческа същност. Статуи на воини се извисяват нависоко, мраморни музеи изникват непрекъснато, наред с внушителни фонтани, които те карат да се чувстваш наистина малък. Строежите са резултат от националистическия проект на премиера Никола Груевски, наречен „Скопие 2014“, който е все още в процес на осъществяване. Независимо от противоречивите мнения, никой не може да отрече, че македонската столица се превърна в забавен балкански метрополис – може би малко сюрреалистичен и крещящ, но в никакъв случай скучен.

Но Скопие има своето истинско историческо ядро, което заслужава точно толкова внимание, колкото и новите градски чудеса. Един от най-главните символи на града, разбира се, е статуята на конника на централния площад, изобразяваща Александър Македонски. Следите от византийската и турската епоха са концентрирани около възхитителната градска чаршия, граничеща с каменния мост от XV в. и Скопската крепост.

Бидейки столица на страната, тук са концентрирани и повечето културни институции като Националната университетска библиотека, Академията на науките, Националният театър, Филхармония, Опера и балет. Музеите съхраняват и популяризират богатото историческото и културно наследство на Скопие. 

Има ли специални оферти за полети до от Одеса до Скопие, на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвайте ни, за да се вдъхновите!

Мога ли да закупя застраховка, по време на резервиране на полет до от Одеса до Скопие?

Когато резервирате самолетен билет на eSky.bg, можете да закупите и различни видове застраховки, отговарящи на Вашите нужди. Благодарение на това пътуването Ви ще бъде безопасно и удобно.

Мога ли да закупя хотелско настаняване, по време на резервиране на полет до от Одеса до Скопие?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можете да се погрижите за Вашия престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

Кои авиакомпании летят до от Одеса до Скопие?

На eSky.bg ще намерите оферти за полети до от Одеса до Скопие, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на конвенционални, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

Одеса Скопие

Популярни авиокомпании по маршрут Одеса - Скопие

Полетно разписание:

Одеса Скопие

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Скопие

Виж хотели в Скопие