Меню

Търсене на полети от Париж до Солун

Покажи филтри

Солун

 • Обща информация

  Официален език: Гръцки
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Македония в Гърция

  Регионът, в който се намира Солун, се нарича Македония. Градът е основан от Александър Велики и носи името на полусестрата му - принцеса Тесалоники (както е гръцкото наименование).

 • Квартал с историческо сърце

  Ако всичко това не ви се струва достатъчно, включете в програмата си района Ladadika или Еврейският квартал, известен още като Старият пристанищен квартал. Там ще намерите много чудесни ресторанти и интересни заведения за хранене. 

 • Полезен съвет

  Изгубили сте се по време на прекрасната си разходки из града? Не се притеснявайте! Всичко, което трябва да направите, е да следвате посоката надолу и нанякъде :-)

Забележителности на Солун

Солун е вторият по големина град в Гърция. Той е разположен в северната част на южната ни съседка и е изключително удобно място за уикенд разходки. Наричан е още втората столица на Гърция.

Едно от най-разпознаваемите места в Солун е площад Аристотел, характеризиращ се с уникална архитектура - не забравяйте да го включите в списъка си със забележителни места. От площада се стига по пешеходна улица до Ротондата, известен също като църквата "Агиос Георгиос". Това е най-старата сграда в града. Интересно за пешеходната улица е, че през 1997 г. по протежението ѝ са поставени чадъри – като временна декорация, свързана с честването на титлата Културна столица на Европа. Тогава обаче стават толкова популярни сред местните жители и туристите, че са там и до днес.

Ако искате да видите града от по-висока точка, насочете се към Бялата кула, която е може би най-емблематичното място в града. Построена от турците като част от защитна стена край морето, днес може да се изкачите до върха ѝ и да се удивите на панорамата, откриваща се към града и пристанището.

Едно от очарованията на Солун е разходката из тесните улички, с която ще усетите атмосферата на града. Шофьорите третират колите си по напълно различен начин, отколкото в останалите европейски градове. За местните това са само транспортни средства, които трябва да ви заведат до вашата дестинация и да намерите място за паркиране, което често се оказва почти невъзможно. Никой не обръща внимание на драскотини по колата, били те малки или големи.

Споменавайки атмосферата на града, е трудно да пропуснем и местния пазар. В Солун той е разположен на ул. "Вали" 40 и можете да стигнете дотам от различни точки. Пазарът буквално предлага всичко: от сувенири до дрехи, но си заслужава да обърнете внимание на подправките и свежите местни продукти. Все пак дегустацията на местни ястия по време на пътуване е един от най-важните елементи.

Солун не се изчерпва само с популярните места, включени във всеки пътеводител. Попитайте местните жители за някои симпатични таверни, магазинчета и улички, които да намерите след няколко погрешни завоя.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Париж до Солун на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Париж до Солун, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Париж до Солун, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от Париж до Солун?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Париж до Солун, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

Париж Солун

Популярни авиокомпании по маршрут Париж - Солун

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Солун

Виж хотели в Солун