Меню

Търсене на полети от Перуджа

Покажи филтри

Перуджа

 • Обща информация

  Официален език: Италиански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Фабриката за шоколад

  Градът е известен с шоколада си, произвеждан в завода на Перуджа. Той е много популярен в страната и чужбина. В града се провежда ежегоден фестивал на шоколада Eurochocolate, който продължава една седмица. 

 • Palazzo dei Priori

  Една от основните забележителности на града е дворецът Palazzo dei Priori. Легендите разказват, че затворниците са били изхвърляни през прозорците му, като преди това главите им са били промушвани. 

 • Джаз фестивалът на Умбрия

  Всяка година, обикновено през юли, в Перуджа се провежда един от най-важните джаз фестивали в света. Традицията му датира от 1973 г. насам, а продължителността му е 10 дни.

Забележителности на Перуджа

Перуджа е столица на регион Умбрия, централна Италия. Градът е разположен между езерото Тразимено (най-голямото езеро на италианския полуостров) и река Тибър. Първото му споменаване в исторически извор е през 3 век пр.н.е. 

Както и в повечето градове на Умбрия и Тоскана, историческата част на Перуджа е разположена на хълм, обграден от стени. Разхождайки се из тесните улици, ще видите истински архитектурни съкровища, изникващи на най-неочаквани места. Много сгради ще ви впечатлят с внушителните си размери. Повечето от тях са толкова високи, че хвърлят сянка по улиците и предпазват пешеходците от горещото италианско слънце. Ако искате да видите много внушителни сгради накуп, отидете на площад "4 ноември". 

Перуджа привлича чужденци не само като туристи, но и като студенти. Хора от цял свят идват в града, за да се запишат в университета и да научат или подобрят италианския си. В резултат на това Перуджа се превръща в град с международен характер. Така че, ако някога сте си мечтали да се преместите в Италия и да практикувате езика в автентичната му среда, Перуджа е подходящ избор за вас.

Един от най-изненадващи факти за града е, че под него се намира "вторият град". Той представлява система от тунели, останали от Средновековието, но изградени върху още по-древни останки. В миналото находките са забравени за десетилетия, докато съвременниците ни не откриват тайните коридори и не ги превръщат в атракция за посетителите.

Ако и вие сте почитатели на италианската кухня, то е много вероятно Перуджа да ви разглези. Ресторант La Bottega di Perugia на площад Francesco Morlacchi 4 е чудесен избор. Там можете да опитате вкусни местни специалитети и отлично вино. Друг вариант е La Taverna на 8 Via delle Streghe, който е смятан за най-добрия ресторант в цяла Италия от посетителите. 

✔️ Има ли специални оферти за полети от Перуджа на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Перуджа, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Перуджа, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Перуджа?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Перуджа, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Перуджа

Популярни авиокомпании, опериращи от Перуджа

Полетно разписание: Перуджа