Меню

Търсене на полети от Палермо

Покажи филтри

Палермо

 • Обща информация

  Официален език: Италиански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Пазарите на Палермо

  Разхождайки се сред уличните пазари, ще усетите истинската атмосфера на Сицилия. Най-популярни са пазарът на пл. „Пиаца дел Кармине“, плодовият пазар Баларо и най-старият Ла Вукирия.

 • Катакомбите на Капуцините

  За търсещите необичайното, катакомбите определено ще представляват интерес. В продължение на няколко века, монаси от ордена на Капуцините са съхранявали телата на своите братя под местна църква. Днес там се съхраняват над 8000 мумии.

 • Монте Пелегрино

  В предградието на Палермо е светилището на Св. Розалия, която е на особена почит в района. Монте Пелегрино е разположен на хълм, откъдето се разкрива гледка към цял Палермо и равнината.

Забележителности на Палермо

Главен град на Сицилия и с повече от 2700 години история, Палермо има какво да ви разкаже, потапяйки ви в безметежната сладка атмосфера на Южна Италия. Печално известен със своите мафиоти, за които се носят градски легенди, Палермо пази богато културно наследство като кръстопът на средиземноморските цивилизации.

В историческия център на Палермо е кръстовището „Куатро Канти“, оградено от четири забележителни сгради в бароков стил, по които има изящни статуи и тераси с богати орнаменти. Този архитектурен ансамбъл е наричан Театър на слънцето, защото в зависимост от слънцегреенето през деня, една от сградите е огряна, а останалите три в сянка. В близост се намира пл. „Пиаца Претория“ с известния си Фонтан на срама, наречен така заради многобройните си голи фигури.

Всеки един от храмовете на Палермо има собствен стил – византийски, нормански, класически или дори арабски елементи. Сред най-забележителните са църквата „Марторана“ и „Св. Каталдо“. Сред останалите по-значими местни забележителности са Катедралата на Палермо, построена в каталунски стил и Театро Масимо, който е най-големият оперен театър в Италия.

Уличното хранене е особено популярно в Палермо. На много места ще забележите закусвални, павилиони или по-обикновени заведения, предлагащи вкусна и евтина храна на крак. Местната пица се нарича „сфинчоне“, покрита с доматен сос, лук и сирене, а ястието „аранчино“ представлява топки ориз, които могат да бъдат със спанак, сирене или месо, пържени с шафран. По отношение на напитките, трябва да опитате местното вино марсала.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Палермо на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Палермо, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Палермо, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Палермо?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Палермо, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Палермо

Популярни авиокомпании, опериращи от Палермо

Полетно разписание: Палермо