Меню

Търсене на полети от Попаян

Покажи филтри

Попаян

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Песо (COP)

 • Страстната седмица

  Това е най-важният период за града. Тогава всички се включват в уличните празнични шествия. Провежда се фестивал на църковната музика.

 • Миниатюрата на града

  El Pueblito Patojo е една от най-популярните забележителности на Попаян. Намира се в квартал Ла Памба и представя миниатюрите на всички важни места на града.

 • Изглед от върха на пирамидата

  Там, където се пресичат улиците Carrera 2a и Calle 1a се намира El Morro de Tulcan – популярно място за наблюдение и срещи за местните жители. Там ще видите и паметник на основателя на града – Себастиан де Беалказар. 

Забележителности на Попаян

Попаян е столица на колумбийския департамент Каука, разположен в югозападната част на страната. Въпреки факта, че е относително малък град, целогодишно е доста оживен. Дълбоко вкоренената религиозна традиция се смесва със съвременната култура и уличното изкуство.

Благодарение на своята красива колониална архитектура с характерно испанско влияние, Попаян е привлекателен туристически град. Историческата част на града е доста запазена. Още от 17 век гражданите и местните власти поддържат отличителния бял цвят на фасадите на сградите. Те твърдят, че го правят основно за отбелязване на празненствата по повод Великден. Благодарение на това старание, градът често се нарича "Ла Сиудад Бланка" или "Белият град".

Местните продукти и рецепти са популярни в цяла Колумбия, както и извън нея. В Попаян се организират много събития, които разпространяват вкусовете на региона. Пример за това е празникът, който се провежда всеки септември. Тогава пред Националния гастрономически конгрес се представят нови продукти. Много конференции, семинари и дегустации придружават това събитие. Всичко това подчертава вкуса и качествата на храната, но също така и нейното значение за местната култура. Попаян определено е важен град на гастрономическата карта на света и напълно заслужава титлата си "творческия град на гастрономията" от ЮНЕСКО.

Ще ви е трудно да изберете ресторант за хранене сред голямото разнообразие. Едно от най-популярните места е "Мора Катила". Там ще опитате местните вкусове и много видове напитки. Ако ви се хапва нещо познато и интернационално  – посетете пицария Italiano. В случай че сте изключително гладни, пробвайте Ла Кошеха Паррилада, където ястията са доста големи и вкусни.

Полезна информация за летищата в Попаян

Популярни авиокомпании, опериращи от Попаян

Полетно разписание: Попаян