Меню

Търсене на полети от Прага до Копенхаген

Покажи филтри

Копенхаген

 • Обща информация

  Официален език: Датски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Крона (DKK)

 • Венеция на Севера

  Ако сте в Копенхаген, значи сте на не повече от 15 минути от морския бряг, а водата се разлива спокойно в стари водни канали и красиви езера. Тя е неизменна част от облика на града, който неслучайно наричат „Венеция на севера“.

 • Мода и шопинг

  Още от 60-те години модата е една от най-успешните износни индурстрии на страната, а датските дизайнери печелят все повече слава. Малко европейски градове могат да се похвалят с такова разнообразие от качествена продукция на сравнително достъпни цени.

 • Храна

  Сезонна, натурална, иновативна, свежа – това е определението за съвременната кухня на Копенхаген. Доскоро никой не взимаше северната кухня насериозно, но това се промени драстично и днес градът е една от водещите европейски кулинарни дестинации.

Забележителности на Копенхаген

Столица на Дания и Северна Европа, център на най-динамичния европейски регион, според много класации и експерти най-добрият град за живеене в света – това е Копенхаген.

От зли викинги, през древни замъци и дворци, обитавани от истински принцове и принцеси, тесни калдъръмени улички, стари дървени къщички и скулптури на мистични красиви русалки – Копенхаген е съвременна приказка с щастлив край. Град, който с лекота съчетава старо и ново в една любопитна хармония, запазвайки своята хилядолетна история, но винаги с устремен към бъдещето поглед.

Вода, пространство, устойчивост и светлина са ключовите елементи на съвременния архитектурен облик на Копенхаген. Новите проекти са с разнообразна цел – културна, бизнес и жилищна, но в центъра на всичко са хората и техният живот. Архитектите са поставили акцента най-вече във функционалността на сградите и възможността за взаимодействие между хората.

Копенхаген не спи почти денонощно. Но ако искате да се позабавлявате истински, с шумна музика и силно питие, изчакайте до полунощ, когато се събуждат повечето нощни клубове. Дотогава можете да направите така, както правят повечето местни – отидете на бар или кафене за малко „hygge” – местният термин за разтоварване с добри приятели или с любимия, обикновено в компанията на приятна храна и нещо за пиене.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Прага до Копенхаген на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Прага до Копенхаген, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Прага до Копенхаген, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от Прага до Копенхаген?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Прага до Копенхаген, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

Прага Копенхаген

Популярни авиокомпании по маршрут Прага - Копенхаген

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Копенхаген

Виж хотели в Копенхаген