Меню

Търсене на полети от Родос до Люксембург

Покажи филтри

Люксембург

 • Обща информация

  Официален език: Френски, немски, люксембургски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Люксембургски пазар

  Всяка сряда и неделя на централния площад “Гийом II” може да попаднете на традиционния пазар, който предлага предимно местни продукти.

 • Крепостта Ле Бок

  Огромната скала или Ле Бок, която формира източната страна на крепостта Бок е остатък от Римския период на Люксембург, но само това не я прави уникална. Цялата е прокопана с тайни тунели, в които местните жители са се криели по време на война.

 • Катедралата Нотр Дам

  Единствената катедрала в града е образец за късноготическа архитектура. В криптата ѝ се съхраняват останките от много членове на Великите херцози на Люксембург.

Забележителности на Люксембург

Херцогство Люксембург попада в списъка на най-малките държави в света. Повечето му забележителности са концентрирани в столицата – също Люксембург, който e красив и оживен град. Най-живописната му част е Старият квартал, който е защитен от ЮНЕСКО, като културно наследство. Неговата непроницаема крепост му спечелва прозвището „Гибралтар на Севера“. В днешно време не е останало много от нея, но това не пречи на цялостния му облик. Няма значение по коя уличка или през кой парк ще минете, защото със сигурност ще се озовете на приятно място за сутрешно кафе или следобеден чай.

Ако трябва да оцените Люксембург по качеството на музеите му, то със сигурност ще попадне в челните места на европейския континент. Националният музей на историята и изкуството се помещава във футуристична сграда, чийто вход прилича на огромна старовремска арка, която се слива със стила на Стария град. Има богата колекция от гало-римския период и завидна секция, посветена на съвременното изкуство.

Впечатляващите стени Ла Конеше са наричани най-красивите балкони на Европа. Те обграждат Стария град от високите му части към речната долина надолу. Сред тях ще откриете и Голямата порта на Грунд от 1632 г. Около нея има няколко аристократични къщи, както и древната доминиканска църква „Сейнт Мишел“, датираща от 987 г.

Дворецът на Великия херцог е разположен точно в центъра на Люксембург и е отворен за туристите през лятото. До него ще откриете също сградата на кметството и известната статуя на лъвовете от Тремон.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Родос до Люксембург на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Родос до Люксембург, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Родос до Люксембург, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от Родос до Люксембург?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Родос до Люксембург, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

Родос Люксембург

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Люксембург

Виж хотели в Люксембург