Меню

Търсене на полети от Рига

Покажи филтри

Рига

 • Обща информация

  Официален език: Латвийски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Среща на Часовника Лайма

  Емблематично място за срещи на местните жители е Часовникът Лайма в Стария град. Той е издигнат, за да може хората да разполагат правилно с времето си и да не закъсняват за работа. Днес латвийската марка шоколади Лайма си правят добра реклама с него.

 • Транспорт в Рига

  Градският транспорт на Рига се движи редовно от 05:00 ч. до 23:00 ч. През нощта има няколко основни линии, които свързват центъра на града с част от предградията. Каналът, който минава до Стария град може да бъде прекосен с речна маршрутка.

 • Черният еликсир на Рига

  Черният балсам или еликсир на Рига е питие с над 250-годишна история, което се приготвя от билки и корените на различни растения. То има горчив вкус и се пие самостоятелно или смесено с друга напитка.

Забележителности на Рига

Рига е най-големият по население град в Балтийските страни и може би най-вълнуващият. В нейния архитектурен образ, почерка си са оставили средновековният стил, арт нуво и съвременните идеи. Смята се, че някога Рига е била основана от немски свещеник, като по-късно е заселена от немски търговци. Днес освен латвийци, в града живеят също много руснаци, като двете етнически групи имат поддържан културен и духовен живот.

Приказна част от латвийската столица е Старият град с красивите фасади по сградите си. Църквата „Св. Петър“, Къщата на Черноглавите, Къщата с котките и жилищният комплекс Трите братя са само част от зданията с история в квартала.

Рига е най-посещавана през летния сезон, защото тогава времето е най-приятно, но това не означава, че през останалите сезони не може да бъде подходяща дестинация за опознаване. Времето не е чак толкова студено, а през зимата Коледния пазар на занаятчии и готвачи определено вдига градуса на настроението.

Отивайки в Рига, определено ще трябва да отпуснете коланите. Местната кухня е доста калорична, като само няколко примера за това са: пирожките със зеле и бекон, пелмените с месо, картофените палачинки или тези със сирене и шунка, пушената наденица и всякакво месо, сервирано с прилична порция картофи, заквасена сметана и ръжен хляб.

Има ли специални оферти за полети до от Рига, на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвайте ни, за да се вдъхновите!

Мога ли да закупя застраховка, по време на резервиране на полет до от Рига?

Когато резервирате самолетен билет на eSky.bg, можете да закупите и различни видове застраховки, отговарящи на Вашите нужди. Благодарение на това пътуването Ви ще бъде безопасно и удобно.

Мога ли да закупя хотелско настаняване, по време на резервиране на полет до от Рига?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можете да се погрижите за Вашия престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

Кои авиакомпании летят до от Рига?

На eSky.bg ще намерите оферти за полети до от Рига, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на конвенционални, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Рига

Популярни авиокомпании, опериращи от Рига

Полетно разписание: Рига