Меню

Търсене на полети от Сингапур до Бланяк

Покажи филтри

Бланяк

 • Обща информация

  Официален език: Френски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Град с важно значение

  Макар и малък град, Бланяк е важен като аерогара. Освен това, там се намира и седалището на компанията Airbus.

 • Aeroscopia

  В Бланяк се намира Музеят на авиацията. Тук можете да видите не само примери за самолети, които са летяли в миналото, но и да научите много интересни факти за този вид превозни средства.

 • Открийте нови вкусове

  За любителите на виното препоръчваме TiboVino, които организират курсове по сомелиерство. Ще се запознаете с местните сортове и ще се научите как да ги различавате.

Забележителности на Бланяк

Бланяк спада към региона Окситания, южна Франция. Той се намира на няколко километра от Тулуза и на около 150 км от границата с Испания. Много туристи ограничават присъствието си в града само до кацането им на близкото летище. Аерогара Тулуза-Бланяк е доста популярна и всяка година обслужва над 5 млн. пътници, повечето от които обикновено се отправят към близката столица на региона – Тулуза. Преди и вие да последвате примера им, отделете си поне един ден, за да разгледате Бланяк. Това е очарователен, френски град, който със сигурност си заслужава да бъде посетен.

Отидете на разходка, за да почувствате атмосферата и спокойствието, характерни за тази част на Франция. Сградите са доста ниски, тревните площи са чисти, а около тях има много зеленина. Ако искате да почивате в парк, изберете например Park Odyssud в Avenue du Parc. Има езеро с малък остров в средата, както и растения, в чийто растеж хората се намесват само в малка степен, благодарение на което ще се почувствате още по-близо до природата. До парка има кметство и читалище.

Ако сте фен на велосипедни пътувания или по-дълги разходки, тогава покрайнините на града са точно за вас. Base de sport et loisirs des Quinze sols представлява огромна зелена площ, с добре поддържани пътеки, пейки, детска площадка и езеро. През града преминава и река, носеща името на областта, в която се намира – Garonna.

Съвсем естествено, местните французи се гордеят с кухнята си и ще ви препоръчат ресторантите с традиционни ястия. Вие разбира се, би трябвало да им се доверите напълно. 

Полезна информация за летищата

Сингапур Бланяк

Полетно разписание:

Сингапур Бланяк

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Бланяк

Виж хотели в Бланяк