Меню

Търсене на полети от Солун до Хановер

Покажи филтри

Хановер

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Нощен живот

  Ако търсите нощен живот, то трябва да се насочите към Стария град, където повечето заведеният работят до сутринта. В останалата част на града улиците се опразват доста по-рано.

 • Разходка и шопинг

  Площад Крьопке и улица Георгщрасе са най-предпочитани за разходка и пазаруване. В съботен ден покрай р. Лайне има бит пазар на антики и сувенири, от който може да се възползвате.

 • Най-посещаваните събития

  Градът е популярен с това, че там се провежда едно от най-големите технологични изложения в света, както и вторият по посещаемост Октоберфест в Германия, след този в Мюнхен.

Забележителности на Хановер

Хановер спокойно може да се нарече немският Версай, заради красивите си ботанически градини в замъка Херенхаузен, които наподобяват тези в парижкото предградие. Въпреки унищожителните бомбардировки по време на Втората световна война, Старият град е много добре възстановен и прилича на средновековен квартал. Река Лайне, езерото Маш, парковете и градините на Хановер, му придават романтичен облик.

Освен градините Харенхаузен, някои от най-интересните забележителности на Хановер са Животинската градина, създадена през 1678 г., в която днес живеят около 120 елена, къщата на барон Мюнхаузен и Новото кметство с диагоналния асансьор, който ви изкачва до кулата на сградата по наклон от 15 градуса.

В Хановер може да се придвижвате с автобуси, трамваи и влак. Градът е разделен на три зони, от което зависи и цената на билета за градския транспорт. Повечето забележителности са съсредоточени в Зона 1.

Цветните маршрути на Хановер ще ви разходят през най-интересните места в града. „Червената нишка“ обхожда централната част, включвайки 36 забележителности. „Зеленият кръг“, който всъщност е маркиран в синьо, обикаля целият град и ви показва различните визии на Хановер. Маршрутът на мелниците в Долна Саксония включва 75 мелници, някои от които все още действащи. През него ще имате възможност да разгледате и природата около града.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Солун до Хановер на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Солун до Хановер, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Солун до Хановер, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от Солун до Хановер?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Солун до Хановер, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

Солун Хановер

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Хановер

Виж хотели в Хановер