Меню

Търсене на полети от София до Щутгарт

Покажи филтри

Щутгарт

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Към Зоопарка

  Ако се чудите къде е най-зеленото място в този голям град, насочете се към Wilhelma. Това е дворец и парк, в който се намира един от най-интересните зоопаркове в Европа, заедно с известната „Къща на маймуните“.

 • Винена култура

  Регионът е известен с производството на вино. Само в Щутгарт има безброй винарни. В периода май-октомври се провеждат редовно винени турове, в които можете да се включите.

 • Да се поглезим

  На ул. Dorotheen № 4 се намира сграда в стил арт нуво, където се помещава Пазарът на Щутгарт за луксозни храни. На първия етаж има ресторант, където може да опитате изключителни ястия.

Търсене и резервиране на самолетни билети София Щутгарт

Ако планирате пътуване от София до Щутгарт, без значение дали за уикенд или за повече дни, по бизнес или с цел отдих и туризъм, то започнете най-напред с търсенето на самолетни билети. Това е особено важно, ако искате да имате наистина изгодна почивка или бизнес пътуване. 

За целта поне няколко седмици преди желаната дата на пътуването започнете с търсенето на самолетни билети. Тук ще са ви от полза онлайн търсачките за полети, каквато е eSky. Предимството ѝ е, че събира предложения от над 950 авиокомпании, които летят до всички кътчета на света, като същевременно позволява комбинирането на полети на различни авиокомпании в една резервация. По този начин можете да сбъднете мечтаното пътуване с лекота. 

Кога полетите от София до Щутгарт са най-изгодни 
Макар да няма фиксиран период, в който да е сигурно, че самолетните билети ще са най-евтини, то основното правило е, че е добре да резервирате полета си поне месец преди датата. Причината за това е, че с наближаването на датата интересът към съответната дестинация се повишава, а това от своя страна води до покачване на цените на самолетните билети. 

Много хора избират да пътуват за уикенда, както и за големите празници като например Коледа, Великден, Нова година, а и по време на летните отпуски. В случай че планирате своята почивка или бизнес ангажимент в Щутгарт по време на популярните периоди от годината, то е повече от препоръчително да се погрижите за самолетните си билети в аванс от около месец или повече. Така шансът да намерите наистина изгодни оферти е по-голям, а и ще са останали свободни места. 

Как да знаем кога има евтини самолетни билети до Щутгарт
Има много и най-различни начини, с които да следите кога има изгодни полети. Освен чрез сайтовете на самите авиокомпании, можете да следите изгодните оферти през eSky и мобилното приложение. Други удобни инструменти са абонамент за нюзлетъра, както и за ценовото известие. По този начин ще получавате изгодните предложения директно на имейла си с възможност за резервация - бързо и удобно. 

Как да сравняваме предложенията за полети до Щутгарт 
Почти всеки човек прави сравнение на предложенията, за да намери това, което в най-голяма степен отговаря на изискванията му - без значение дали става въпрос за цена, включени в самолетния билети услуги или подробности за самия полет. Когато взимате решение кой полет да изберете за пътуването си от София до Щутгарт, обърнете внимание не само на цената на предложението. 

Най-евтин полет невинаги означава най-изгоден. В някои случаи в цената на самолетния билет не е включен регистриран багаж или друга услуга, която може да ви е важна за пътуването. Затова преди да започнете с търсенето и сравняването на предложенията за полети до Щутгарт, си изяснете какви са приоритетите за пътуването и спрямо това изберете желания полет. 

Къде да намерим изгодно хотелско настаняване в Щутгарт 
Повечето хора предпочитат да резервират предварително нощувката си, за да им бъде всичко подсигурено още с пристигането в града. Ако искате да намерите изгоден хотел за престоя ви в Щутгарт, използвайте търсачката за хотели на eSky. Тя събира на едно място предложения от над 1.3 млн хотела, като позволява детайлно търсене по най-разнообразни критерии. 

Така например можете да изберете филтри за търсене по цена на нощувка, наличие на отстъпка, категория хотел, разстояние до центъра, разположение до конкретна забележителност в Щутгарт, тип изхранване или предлагани удобства в самия хотел. Така, ако пътувате с домашния си любимец, с децата си или сте взели кола под наем, можете да сортирате конкретни екстри, които да направят престоя ви много по-приятен и спокоен. 

Как да спестим от основните разходи за пътуване до Щутгарт
Едни от основните разходи за почти всяко пътуване са за самолетни билети или пътни и за нощувка. Лесно можете да спестите от сумата за полета и хотела в Щутгарт, като използвате специалната секция Полет+Хотел. Чрез нея можете да намерите, сравните и резервирате предложения за двете услуги и то само в няколко лесни стъпки. Като по този начин ще спестите не само от времето си за търсене и резервиране поотделно, но и до 30% от общата сума за двете услуги. 

Друг начин, с който да платите по-малко за пътуването ви, е като добавите някои услуги предварително, още по време на резервационния процес. Причината е, че някои от тях може да се таксуват по-скъпо на самото летище. Такива например са допълнителния регистриран багаж, освен в случаите когато добавянето му на летището не е единствената опция. Бюджетът ви може да не бъде утежнен, ако съблюдавате изискванията за багажа и не надвишавате зададените критерии за размери и тегло. 

Какви услуги да добавим за пътуването си
Отговорът на този въпрос не е еднозначен и до голяма степен зависи от това какви са вашите нужди за пътуването. Така например може въобще да нямате нужда от допълнителни чанти багаж. При всички случаи обаче е добра идея да добавите туристическа застраховка за пътуването ви. Тя може да ви е от полза както за уикенд пътуването до Щутгарт, така и за по-дълъг престой. 

Туристическата застраховка и застраховката за анулация на пътуване са препоръчителни, тъй като ще ви дадат нужното спокойствие и комфорт преди и по време на пътуването, а и в случай, че възникнат някои непредвидени ситуации, можете да получите компенсация. 

Как да се подготвим за пътуването си до Щутгарт
Подготовката за едно пътуване не се изчерпва с резервирането на самолетни билети и хотел. Добре е да помислите за това с какво ще се придвижвате от и до летище София и до летище Щутгарт, а и до самия град. Ако предпочитате градски транспорт, можете предварително да проверите разписанието и да го съобразите с часовете на излитане и кацане на самолета. 

По време на подготовката ви е важно да обърнете внимание и на багажа си. Като за целта първо проверите какъв и колко багаж е включен в самолетния ви билет. Също така проверете изискванията на авиокомпаниите, с които летите, по отношение на размерите и теглото на чантите за ръчния и регистрирания багаж. Имайте предвид че в размерите се включват колелцата и дръжките на чантите. 

Много хора обичат да пазаруват от местата, които посещават. Без значение дали това са храни, сувенири или други подаръци за спомен за вас и близките ви, то предвидете свободно място в багажа си на връщане за новите покупки. Няколко дни преди наближаването на полета може да проверите каква е прогнозата за времето в Щутгарт за дните на престоя ви, така че много по-лесно да изберете удобни и приятни дрехи и обувки за носене. 

Що се отнася до багажа, не забравяйте да съобразите вещите в чантите си с изискванията за съдържанието на чантите при пътуване със самолет. За целта можете да проверите специалната статия с изчерпателен списък със забранени за превоз в самолета вещи. Така ще си осигурите една спокойна проверка за сигурност на летището и още по-приятно пътуване. 

Не на последно място при подготовка за пътуването ви е плана за престоя ви. Ако сте само за уикенд в Щутгарт, то можете предварително да си изготвите списък или мисловна карта със забележителностите в града, които да посетите. Обикновено на повечето туристически дестинации се организират безплатни туристически обиколки, с които само за няколко часа можете да разглеждате най-важните и бележити места в града. Проверете кога има такива турове в Щутгарт и го включете в плановете си. 

✔️ Има ли специални оферти за полети от София до Щутгарт на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от София до Щутгарт, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от София до Щутгарт, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от София до Щутгарт?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от София до Щутгарт, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

София Щутгарт

Популярни авиокомпании по маршрут София - Щутгарт

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Щутгарт

Виж хотели в Щутгарт