Меню

Търсене на полети от Стoкхолм до Бейрут

Покажи филтри

Бейрут

 • Обща информация

  Официален език: Арабски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Ливански паунд (LBP)

 • Градът на слънцето

  Римският храм Баалбек или Градът на слънцето, е едно от най-известните светилища на древния свят. Руините, извисяващи се над долината Бекаа са защитени от ЮНЕСКО, а през лятото се превръщат в сцена за концерти и пиеси.

 • Винена традиция

  Сгушен в сърцето на долината Бекаа, Château Ksara е най-голямата и стара винарна в Ливан, гордо продължаваща традицията на винопроизводството, създадена от финикийците. В пещера, простираща се на два километра под земята, се съхраняват 90 000 бутилки вино. Ежедневно се провеждат екскурзии, като има ресторант, магазин и музей.

 • Плажни емоции

  Плажната ивица на Бейрут разбива клишето, че градът наподобява Париж. Яхтеният клуб, заведенията, посрещащи световни диджеи и възможността за ски и слънчеви бани превръщат града в търсен курорт.

Забележителности на Бейрут

Бейрут е един от най-древните градове в света с повече от 5000 години история. Името му означава кладенец, заради подземните води, които се използват и до днес. Климатът в Бейрут се характеризира като средиземноморски, с топли пролет и есен, мека и дъждовна зима и сухо лято. Най-горещо е през месец август, когато температурите надвишават 32 градуса, а най-студено през януари-февруари, когато са около 10 градуса.

Преди Ливанската гражданска война, приключила през 1990 г., Бейрут е бил известен като „Париж на Близкия изток“, заради своята космополитност, богата история и добри условия за туризъм. Днес той се е отърсил от отминалите събития и наваксва блясъка си.

Класика е разходката по главната крайбрежна улица на Бейрут – Корниш. Там може да видите различните му лица от рибарите до богаташите в близките кафенета. Най-добрият начин да се докоснете до богатата история на ливанската столица, е да разгледате Стария град. Организираните безплатни Walk Beirut турове, ще ви представят най-важното от него. Ако решите сами да опознавате забележителностите, не пропускайте Римските бани и площад Мартирс.

Националният музей на Бейрут се счита за най-добрия археологически музей в Близкия изток. Саркофази, мозайки, монети, керамика, накити и какво ли още не, свидетелстват за вълнуващото миналото на региона. 

Има ли специални оферти за полети до от Стoкхолм до Бейрут, на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвайте ни, за да се вдъхновите!

Мога ли да закупя застраховка, по време на резервиране на полет до от Стoкхолм до Бейрут?

Когато резервирате самолетен билет на eSky.bg, можете да закупите и различни видове застраховки, отговарящи на Вашите нужди. Благодарение на това пътуването Ви ще бъде безопасно и удобно.

Мога ли да закупя хотелско настаняване, по време на резервиране на полет до от Стoкхолм до Бейрут?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можете да се погрижите за Вашия престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

Кои авиакомпании летят до от Стoкхолм до Бейрут?

На eSky.bg ще намерите оферти за полети до от Стoкхолм до Бейрут, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на конвенционални, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

Стoкхолм Бейрут

Полетно разписание:

Стoкхолм Бейрут

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Бейрут

Виж хотели в Бейрут