Меню

Търсене на полети от Tumbes

Покажи филтри

Tumbes

 • Обща информация

  Официален език: Испански, кечуа, аймара
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Сол (PEN)

 • Улица с изкуство

  Йерусалимска променада е оживена улица, покрита с мозайки, изобразяващи сцени от раждането, живота, страданието и смъртта на Исус. Тяхната кулминация е скулптура, изобразяваща възнесението на Христос.

 • Празници

  В града се честват различни празници, най-често чрез устройване на пищни карнавали, които траят няколко дни. Някои от тях са: Независимостта на Тумбес (06-07 януари); Празникът на Сан Хуан (12 януари); Фестивалът Севиче – кулинарно състезание между най-добрите професионални готвачи; Седмица на културната идентичност (14-18 май) и други събития.

 • Кухня

  Chinguirito е типичен коктейл, приготвен от кокосово мляко, ром и мляко. Cebiche de conchas negras е традиционно основно ястие от подправени черни миди с черупки, поднесени със сладки картофи и печена царевица. Популярен десерт е червеният касис, който се приготвя на слаб огън с канела и захар. От същия касис се приготвя и ароматно, сладникаво вино.

Забележителности на Тумбес

Перуанският град Тумбес радва своите посетители с красива крайбрежна ивица и намиращи се в близост национални природни резервати, включващи мангрови блата, тропически дъждовни гори и сухи екваториални гори. Дестинацията е идеална за водни спортове и истинско релаксиране. Белите пясъци на Пунта Сал, центърът за размножаване на крокодилите и специалитетът "ceviche de conchas negras" показват само част от лицата на града и местността. Годишните температури варират между 22 и 32 градуса. Топлият климат е прекъсван от кратки дъждовни периоди най-вече през месеците декември – април. Редовни вътрешни полети свързват столицата Лима с Тумбес, като разстоянието се преодолява за около 1 ч. и 40 мин.

Главният площад, реновиран изцяло преди няколко години, е покрит с интересна мозайка, наречена "Среща на два свята". Тя изобразява пристигането на испанците и природните богатства на района. В центъра й посетителите могат да видят изображение на главния Chilimasa, владетел на района, който се противопоставя на испанската армия. Местните жители обичат да се заседяват на пейки, под сянката на дърветата около площада.

Църквата Св. Никола, построена през 17-ти век от августинските свещеници, е най-голямата в Тумбес. Тя е изградена в бароков стил с две заострени арки, двукрилен покрив и заострени куполи, покрити с мозайки. Олтарът във вътрешната й част е изработен от дърво и има мозайка, а по прозорците са изобразени сцени от живота на Исус и Дева Мария.

Малекон или главният крайбрежен булевард, е разположен на десния бряг на река Тумбес и е предпочитан маршрут за градска разходка. Кеят, който се намира там защитава града от бурните води на реката през дъждовните месеци.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Tumbes на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Tumbes, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Tumbes, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Tumbes?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Tumbes, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Tumbes

Популярни авиокомпании, опериращи от Tumbes

Полетно разписание: Tumbes