Меню

Търсене на полети от Талин до Вилнюс

Покажи филтри

Вилнюс

 • Обща информация

  Официален език: Литовски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Обществен транспорт

  Вилнюс е град с добре организирана транспортна мрежа. Почти денонощно са на разположение близо 100 автобусни и тролейбусни линии. За придвижване с тях може да използвате автобусна карта или да си купите единичен билет от водача.

 • Безплатна обиколка на града

  Всеки ден по обед цели групи от туристи се събират в близост до сградата на кметството, за да се включат в безплатната обиколка на Вилнюс. Хубавото е, че може да се включите без да си запазвате места предварително.

 • Великденските палми на Вилнюс

  Най-добрият сувенир от Вилнюс е великденската палма. Това е малко букетче, изтъкано от  слама, цветя и украса, напомнящо за библейския мотив с посрещането на Исус в Йерусалим с палмовите клони.

Забележителности на Вилнюс

Град на фестивали, улични панаири и вкусна местна кухня - във Вилнюс се случват вълнуващи неща през цялата година. Разбира се, най-красивото място там е Старият град - това е най-големият подобен квартал в тази част на Европа и има близо 1500 сгради (много от тях в готически стил) и 70 улици. Той е установен на мястото на селище, съществувало тук още през 5 в. Дори и в хладните дни можете да се насладите на разходка по тесните улички. И не се учудвайте, че виждате улични музиканти или художници на всеки ъгъл - Вилнюс просто обича творците.

В парка Kalnai, разположен в Стария град на десния бряг на река Вилня, ще откриете Хълма на трите кръста с впечатляваща панорамна гледка към града. Оттам ще видите Катедралата на Вилнюс и Дворецът на дуковете на Литва. Оригиналните дървени кръстове се появяват на върха на хълма през 17 век, а днес те са изработени от бетон.

През целия месец юли феновете на класическата музика могат да присъстват на фестивала във Вилнюс. През първата събота на май се провежда "Денят на уличната музика", който изпълва всеки ъгъл на града с разнообразни мелодии. В края на септември и в Sostinеs dienos се провеждат не само музикални, но и актьорски събития. В същото време в парка Вингис можете да се насладите на филмови прожекции. Ноември пък е месецът на джаз фестивала.

Всяка година на 4 март се провежда Казиюко моге (Панаирът "Св. Казимир"). Традицията на панаира е от близо четири века. Това е денят, в който се почита светецът, покровител на Литва. Градът по това време се изпълва с живот - туристите и занаятчиите се тълпят по улиците, за да се пазарят и празнуват. Тогава можете да намерите уникална ръчна керамика, плетени килими, дървени лъжици, чаши, кехлибарени бижута и текстил с фолклорен дизайн. Това е и подходящо време да си купите най-доброто месо, сирене, пушена риба и домашно изпечен хляб.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Талин до Вилнюс на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Талин до Вилнюс, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Талин до Вилнюс, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Талин до Вилнюс?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Талин до Вилнюс, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

Талин Вилнюс

Популярни авиокомпании по маршрут Талин - Вилнюс

Полетно разписание:

Талин Вилнюс

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти във Вилнюс

Виж хотели във Вилнюс