Меню

Търсене на полети от Тимишоара

Покажи филтри

Тимишоара

 • Обща информация

  Официален език: Румънски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Лея (RON)

 • Улични осветителни стълбове

  Тимишоара е вторият град в света, след Ню Йорк, който е въвел електрическите улични лампи. Също е и първият град в Кралство Унгария, а по-късно и Румъния, в който е имало Бърза помощ.

 • Столица на културата

  През 2016 г. Тимишоара е избрана за Европейска столица на културата, по време на която се провеждат многобройни събития, концерти, фестивали, конференции, популяризиращи града и неговата култура и историческо наследство.

 • Малката Виена

  Архитектурата на града е смесица от изкуство и сгради на сепаратисти, които напомнят за епохата на Хабсбургите. Поради сходствата си с австрийската столица, понякога се нарича "Малката Виена".

Забележителности на Тимишоара

Тимишоара, поради удобното си местоположение, винаги е имала важна роля в исторически план. Тимишоара се откроява като градът, в който революцията срещу комунистическия режим на лидера Николае Чаушеску започва в Румъния през декември 1989 г. В резултат на тези събития президентът е свален. Днес градът е третият най-населен в Румъния, и служи като важен комуникационен възел, индустриален център, както и икономическо и културно сърце на западната част на страната.

Архитектурата на Тимишоара е смесица от Арт Нуво и стил, характерен за епохата на Хабсбургите. Градът е построен около красиви площади, паркове и градини. Колкото по-близо стигаме до центъра на града, толкова по-голямо впечатление ни прави това. Струва си да посетите индустриалната област, която все още може да покаже скритата си красота на онези, които се вгледат внимателно. Тимишоара е градът на студентите – градът, който никога не спи, независимо дали е в края или в средата на седмицата.

Тимишоара е мултикултурен град с немски, унгарски, сръбски малцинства и множество институции, които проповядват знания за тези националности. Докато сте в Тимишоара, както и в други части на Румъния, препоръчваме да опитате местни вина, които имат вековни традиции. Румънските винарни са известни по целия свят. Те са разпространени из цялата страна, от брега на Черно море до Карпатите.

Препоръчваме да обърнете внимание и на уличното изкуство в Тимишоара - на сградите и мостовете има много стенописи и графити на различна тематика. Това несъмнено е малко подценяван град, който по всякакъв начин си заслужава да бъде включен в списъка на местата, които да посетите през живота си.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Тимишоара на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Тимишоара, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Тимишоара, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Тимишоара?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Тимишоара, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Тимишоара

Популярни авиокомпании, опериращи от Тимишоара

Полетно разписание: Тимишоара