Меню

Търсене на полети от Трабзон

Покажи филтри

Трабзон

 • Обща информация

  Официален език: Турски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Лира (TRY)

 • Манастирът Сумела

  Това е другата голяма забележителност на областта. Самият манастир в построен директно в скалите, с невероятен природен изглед. Той е посветен на Дева Мария и е построен през 386 г., на 1200 метра височина в природен парк Altindere.

 • Музеят Ататюрк

  Внушителната сграда е построена от италиански архитект през 1890 г. по поръка на гръцки банкер. Няколко години по-късно се превръща в една от летните резиденции на Мустафа Кемал Ататюрк. Днес е в роля на етнографски и археологически музей.

 • Бозтепе

  Ако търсите впечатляващи гледки, трябва да се качите на хълма Бозтепе, който е идеален за пикник и снимки. Наоколо има и други забележителности, като църква, джамия, пресъхнало езеро и фонтани, зад които се крият легенди. До хълма има редовен градски транспорт.

Забележителности на Трабзон

Черноморското крайбрежие на Турция представлява един отделен свят, различен от останалата част от страната, пълен със сгушени селца, които се губят, притиснати от морския бряг от една страна и планината от друга. Въпреки, че този регион не е от най-популярните сред чуждестранните туристи, той е красиво кътче от Турция, което си заслужава да посетите. Вълнуващият път, който минава покрай брега, е един от най-живописните в страната, правейки този регион перфектен за пътуване кола.

Оживеният Трабзон е голям пристанищен град, ограден от извисяващите се върхове на Източните Понтийски планини, които минават близо до крайбрежието. Градът е основан още през VIII век пр. Хр. от гръцки заселници, като постепенно търговията процъфтява и той е включен в маршрута между Персия и Средиземноморието. Основна туристическа атракция е църквата „Св. София“, построена от император Алексий Комнин през 1204 г. По-късно тя е превърната в джамия по време на османския период, а днес е музей. Известна е със своите стенописи, които въпреки влиянието на времето, са все още запазени и красиви.

Крепостта Трабзон ни връща назад към управлението на Византийската империя. Въпреки, че тя носи всички характерни за тази епоха архитектурни белези, специалисти смятат, че е издигната върху основата на акропол, построен преди повече от 2000 години. Разбира се, няколко века по-късно османският султан Мехмед II също оставя своя отпечатък върху нея.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Трабзон на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Трабзон, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Трабзон, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Трабзон?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Трабзон, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Трабзон

Популярни авиокомпании, опериращи от Трабзон

Полетно разписание: Трабзон