Меню

Търсене на полети от Варна до Бирмингам

Покажи филтри

Бирмингам

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Паунд (GBP)

 • Златният рай

  Бирмингам има повече от 250 години традиции в златарството. Точно преди толкова време се е сформирал Кварталът на бижутерите, където всеки, който има интерес към подобни занаяти и металообработка, трябва да отиде. Към днешна дата, там има повече от 400 бижутерийни занаятчийници.

 • За феновете на Толкин

  Джон Роналд Реуел Толкин, автор на романи за митичния свят на Средната земя, е живял в Бирмингам. Всяка година фенове на Толкин се събират в музея "Срехол Мил" близо до града.

 • Корените на тежкия метъл

  Бирмингам е родното място на Тони Айоми и Ози Озбърн, членовете на метъл група Black Sabbath. Има дори градски трамвай, кръстен Ozzy.

Забележителности на Бирмингам

Бирмингам е вторият по големина град в Обединеното кралство. Често е приеман като индустриален център, но въпреки това привлича и приличен брой туристи с атмосферата и атракциите си. Бирмингам е град на разнообразието, затова има за всекиго по нещо. Обичате да пазарувате? Да си похапвате вкусни торти? Или предпочитате да се разхождате? Това и още много забавления ви очакват в Бирмингам. 

Ако искате да видите най-живописното място в града, отидете покрай каналите, преминаващи до улица Gas. До 1960 г. те са използвани за придвижване на стоки. Към днешна дата ще откриете доста приятни ресторантчета и барове наоколо, в които да си починете или да се забавлявате. Докато сте там, вземете си лодка и разгледайте местността от различна перспектива. От този ъгъл малките, тъхлени къщи във викториански стил ще ви се сторят още по-красиви. Интересен факт е, че Бирмингам може да се похвали с повече канали от Венеция.

Произходът на Бирмингам води началото си от Средновековието. Доказателство за това са комплексът от сгради Кингс Нортън, сградата на старото училище и Къщата на търговеца. От същия период е и църквата „Св. Мартин“, която днес се намира в сърцето на…най-големия градски търговски център - The Bull Ring, който е издигнат на мястото на пазар от XII век. В Бирмингам има още пет катедрали – англиканската катедрала Св. Филип, католическата Св. Чад, гръцката православна катедрала, посветена на Богородица и Св. Андрей, както и Астън Хол с добре запазения си интериор от преди векове. Ако сте почитатели на изкуството, посетете Бирмингамския музей и Художествената галерия, съхраняваща богата колекция от творби на Едуарт-Бърн Джоунс, велик предшественик на Рафаело.

Ако в детството си сте мечтали да посетите фабрика, произвеждаща най-вкусния продукт в света, а именно – шоколадът, то Бирмингам е идеалното място за вас. Недалеч от града се намира светът на марката Cadbury. През 3-часовия тур няма само да наблюдавате процеса на производство, но и ще опитвате различни какаови вкусотии. След подобно, наситено със сладост преживяване, можете просто да си починете в някой от градските паркове. Най-специалният от тях е Sutton, който е и най-големият в света природен резерват, разположен в градска среда. Прекарайте известно време край езерото, раздвижете се или помързелувайте на тревата – няма да съжалявате.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Варна до Бирмингам на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Варна до Бирмингам, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Варна до Бирмингам, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от Варна до Бирмингам?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Варна до Бирмингам, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

Варна Бирмингам

Популярни авиокомпании по маршрут Варна - Бирмингам

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Бирмингам

Виж хотели в Бирмингам