Меню

S7 Airlines полети от Варна до Тюмен

Покажи филтри

Тюмен

 • Обща информация

  Официален език: Руски
  Часова зона: UTC +5
  Валута: Рубла (RUB)

 • Паркът на сибирските котки

  Този малък парк е известен със своите 12 железни скулптури на котки, покрити със златиста боя. Привързаността на местните жители към котките произхожда от периода на Втората световна война, когато всички котки са били мобилизирани и изпратени в Ленинград, за да пазят безценните произведения на Ермитажа  и други музеи по време на обсадата.

 • Паметници

  Освен традиционните Паметник на майката, на бащата, на Св. Татяна и на известни личности, има също: Паметник на пощальона, на водопроводчика, на чистача и на бездомното куче. Част от последния е касичка, в която всеки желаещ пуска дарение за бездомните кучета на Тюмен.

 • Мостът на влюбените

  Емблематичната забележителност на Тюмен е издигната на мястото на стар дървен мост, който се е наричал просто „пешеходния мост“. След организирано състезание за най-дълга целувка, той получава настоящето си име и много влюбени двойки го включват в брачния си ритуал.

Забележителности на Тюмен

На цели 2144 км от Москва се намира Тюмен, който през Втората Световна война се превръща във важен икономически и административен център, като дори тялото на Ленин е било временно преместено в местния Аграрен университет, получил роля на мавзолей. Нефтените и газови находища и ключови транзитни пътища между Сибир и Китай, повлияват на развитието му и оформят един интересен градски облик, типичен за тази част на необятната руска страна.

Крайбрежието на река Тура, преминаваща през града, е най-живописната част от Тюмен, често изобразявана на картички и магнити. Там е пълно с атракции: Мостът на влюбените, храмът „Света Троица“, Университетът по архитектура, Градският музей, паметници на известни хора, свързани с града, места за отдих и спорт.

Друго място за разходни е паркът „Юрий Гагарин“, който през 2002 г. получава статут на национален парк. Там растат брези, борове, редки видове храсти, гъби и други растения. Паркът на културата и развлечението е страхотна дестинация за семейството. Неговите повече от 40 атракции са разделени в три категории – за деца, семейни и екстремни.

В Тюмен има няколко музея, които си заслужават. Музеят на градската дума е прозорец към местната флора и фауна. Къщата на Машарова е дом на богат предприемач от 19-ти век, един от основателите на тежката индустрия в града. Музеят на археологията е етнографията показва развитието на бита и културата на местните жители през вековете, а освен това е безплатен.

Полезна информация за летищата

Варна Тюмен

Популярни авиокомпании по маршрут Варна - Тюмен

Полетно разписание:

Варна Тюмен