Меню

Търсене на полети от Варна до Русия

Покажи филтри

Русия

 • Санкт Петербург
 • Москва
 • Казан
 • Ростов на Дон
 • Краснодар
 • Екатеринбург
 • Adler
 • Обща информация

  Официален език: Руски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Рубла (RUB)

 • Музей за уединение

  Ермитажът, който днес е един от най-известните музеи в света, е бил построен по нареждане на императрица Екатерина Велика. Името му на френски означава „място за уединение“, защото именно за това е искала да го използва руската владетелка.

 • Най-дълбокото метро

  Метрото на Санкт Петербург е най-дълбоко прокопаното в света, защото минава под река Нева. Днес то се състои от пет линии, които се пресичат в центъра на града.

 • Кога да посетим града?

  Зимата е най-дългият сезон, като за нейната сурова мразовитост се носят легенди. Затова най-подходящото време за посещение са месеците юни и юли, когато е приятно топло, докато през август валежите са повече. 

   

Забележителности на Санкт Петербург

Повече от два века Санкт Петербург е бил центърът на Руската империя. На всяка крачка из града се забелязва грандиозната идея, въплътена в архитектурата и градоустройството на северната руска столица. Дворци, катедрали, крепости, мостове – всичко излъчва царственост.

Едно от нещата, с които градът е известен, са Белите нощи. Градът се намира близо до арктическия кръг, което е причина нощите да остават светли за 5 дни всяка година, въпреки че слънцето залязва. Река Нева и нейните ръкави, които преминават през центъра на града, формират до голяма степен неговия емблематичен облик и е причина да бъде наричан „Венеция на Севера“.

Църквата „Спасителят на кръвта“ е навярно най-сниманата и разпознаваема забележителност на града, заради пъстрия си и богат екстериор, но във вътрешната си част е не по-малко впечатляваща. Една от най-скъпите улици в Русия е Невски проспект, която е дълга около 4,4 км. Дори само за да разгледате бутиците, си заслужава да се разходите там.

Музеят Куцкамера е най-старият в града. Той е посветен на различните народи и култури, като в него също се съхраняват експонати на хора с редки аномалии. Музеят е популярен и с това, че на посетителите се дава по чаша водка. Други интересни музеи са: Къщата на Пушкин, Музеят на руската водка, Музеят на водата, Музеят на космонавтиката и ракетните технологии, Руският музей на изящните изкуства и др.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Варна до Русия на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Варна до Русия, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Варна до Русия, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от Варна до Русия?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Варна до Русия, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата във Варна

Популярни авиокомпании по маршрут Варна - Русия