Меню

Менорка - до Менорка

Покажи филтри

Менорка

  • Обща информация

    Официален език: Испански
    Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
    Валута: Евро (EUR)

  • Обувки за подарък

    Освен майонезата, този малък остров е известен също и с производството на обувки. Прочутите сандали менорки са тренд, който се завръща всяко лято. Дали за себе си или за подарък, летните обувки са чудесен избор, с който да започнете или завършите шопинга си.

  • Усещане за джин

    През 18-ти век джинът е абсолютен хит във Великобритания. През този период Империята на незалязващото слънце завладява Менорка и така напитката се популяризира и там. Местната фабрика за джин предлага турове из нейното производство. Опитайте островния еквивалент на джин с тоник, а именно „помада“. Представлява джин с много лед и лимонада.

  • Операта на Махон

    Това е една от най-старите опери в Испания, построена през 1829 г. Ако не сте почитател на оперното изкуство или нямате предвидено време за това, можете да посетите сутрешния тур из красивия интериор на сградата.

Забележителности на Махон

Всеки е чувал за Палма де Майорка – столицата на Майорка или най-големият от Балеарските острови. По-малкият побратим на Майорка – Менорка също има с какво да се похвали. Неговият главен град Махон ще ви привлече с живописни пейзажи, релаксираща атмосфера, голямото, естествено пристанище и еклектична архитектура. Макар гардът да е достатъчно малък, за да се обходи пеша, има много неща, които ще привлекат вниманието ви.

Разходка с корабче из голямото пристанище на Махон, е сред най-предпочитаните занимания. Това ще ви даде възможност да се насладите на колониалната архитектура от дистанция, подходяща за снимане. Сред калдъръмените улички на Махон, ще попаднете на манастир от 17-ти век, който днес представлява местния Исторически музей. В рамките на няколко етажа, ще се запознаете с типичната местна култура, развиваща се от Античността до наши дни.

Близо до площад „Испания“ се намира красивата църква „Св. Кармен“ в бароков стил и датираща от 18-ти век. Тя е най-голямата в града, но това, което я прави още по-търсена от туристите е традиционният гастрономически пазар. Там ще намерите всякакви местни продукти. Махон е известен с това, че е родното място на майонезата. Морските деликатеси, местните видове сирена и джин са сред продуктите, на които трябва да обърнете внимание.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Менорка на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Менорка, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Менорка, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Менорка?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Менорка, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Менорка

Популярни авиокомпании, опериращи до Менорка

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Менорка

Виж хотели в Менорка