Меню

Ryanair полети от Варшава до Римини

Покажи филтри

Римини

 • Обща информация

  Официален език: Италиански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Сан Марино

  Само на една крачка растояние от Римини се намира градът-държава Сан Марино. Отидете там, за да видите средновековни къщи и площади, където са се провеждали пазари, както и трите замъка, заобиколени от стени и играещи ролята на крепост.

 • Дни на Римини

  През октомври градът празнува. Празненството продължава цял уикенд, през който във всеки ресторант се организира участие на повече или по-малко известни изпълнители.

 • Как да пътувате?

  Из крайбрежните италиански градове тесните улички са повече от често срещани и Римини не е изключение. Мястото за паркиране е оскъдно, така че е най-добре да наемете велосипед или скутер.

Забележителности на Римини

Въпреки че градът е известен в световен мащаб най-вече като морски курорт, той предлага много повече. Тесни, очарователни улици, атмосфера от филмите на Фелини и фантастична италианска кухня, които ще ви оставят копнеж за още и още посещения до Римини.

Ако вие сте от типа туристи, които смятат, че имат време само за най-важните исторически паметници, тогава трябва да посетите Арката на Август. Макар и да не звучи доста впечатляващо, това е най-старата триумфална арка от времето на Римската империя, запазена до наши дни. Построена е през 27 г.пр.Хр. в памет на император Марк Антоний.

Търсите романтично местенце в Римини? Градът е пълен с такива, но Мостът на Тиберий определено изпъква сред тях. Той изглежда най-добре, облян в меката светлина на залеза. След като природният спектакъл приключи, се отправете към квартал San Giuliano, за да се полюбувате на тесните улички с колоритни къщи. Кварталът прилича на кукленски град с цветя на всеки прозорец и малки кафенета.

Ако случайно класическото кино е ваша страст, посетете Музея на Федерико Фелини. В тази необичайна къща ще видите костюми и филмови декори, заедно с рисунки и скици на този изключителен режисьор. Истинските фенове на неговите творби могат да се опитат да открият рамките от филмите му по улиците на Римини. Повечето от неговите шедьоври са заснети тук, главно в района на Сан Джулиано.

В случай че попаднете в Римини през неделен ден, не забравяйте да отидете на Piazza Cavour. Всяка седмица там се провежда "Пазар на бълхите". По-опитните продавачи винаги са готови да споделят историята на стаката си – порцеланова чаша, сребърна лъжица, златна монета или каквото и да е друго.

Италианската кухня не се нуждае от препоръки. Всичко, което трябва да знаете е, че трябва да ядете там, където мирише добре и където италианците обичат да излизат. Но в Римини има нещо специално, което няма да намерите никъде другаде – пиадина. Подарете си този вид печена храна, нещо между тортила и палачинка с различни пълнежи, от които да избирате. Със сигурност ще намерите това, което отговаря на вашия вкус.

Полезна информация за летищата

Варшава Римини

Популярни авиокомпании по маршрут Варшава - Римини

Полетно разписание:

Варшава Римини