Меню

Търсене на полети от Австралия до Тайланд

Тайланд

 • Пукет
 • Банкок
 • Краби
 • Бо Пут
 • Обща информация

  Официален език: Тайски
  Часова зона: UTC +7
  Валута: Бат (THB)

 • Островите Пи-Пи

  Островите Пи-Пи не се нуждаят от представяне. Тяхната пословична красота действа, като магнит на туристите. Тъй като те са доста популярни, повечето хотели организират трансфер до там с ферибот или моторни лодки.

 • Нощен живот

  Улица Бангла е сърцето на нощния живот в Пукет, където за вашето внимание се борят редица бирарии, заведения с музика на живо, нощни клубове и стриптийз барове.

 • Фантазията на Пукет

  Phuket Fantasea e изключително популярно представление, включващо танцьори и слонове. То е разположено в огромен тематичен парк на плажа Камала. Около две десетилетия то се радва на интерес, заради завладяващия начин, по който артистите разказват легенди.

Забележителности на Пукет

Визитната картичка на Тайланд е остров Пукет, който е разположен на западното крайбрежие. Безупречните плажове и крайбрежни води превръщат Пукет в зимната мечта на всеки жител на Северното полукълбо. Във вътрешността на Пукет се намира тропическа гора, която е под закрилата на местните закони, а именно националният парк Као Фра Таео. Това, което е позволено за туристите там е организирано сафари със слонове. Най-известната улица в Пукет е Thalang в Стария град. В района повечето къщи са запазени в китайски и португалски стил, а има и такива, които са съвсем реновирани.

Гледката, с която всички свързват Пукет е заливът на изток от острова – Пхангнга. Скалите в различни форми, които сякаш „израстват“ от водата са покрити с растителност и създават необичаен пейзаж, радващ очите.

Големият Буда на Пукет е 45-метрова бяла мраморна статуя, която се вижда от всяко място в южната част на Пукет. Гледката от хълма, където е издигната статуята е спираща дъха. До статуята има обособен голям паркинг и сграда, където се даряват и купуват амулети, както и музей на Големия Буда.

Chalong, построен през XIX век е най-големият и посещаван храм в Пукет. Стените и таваните са украсени с красива живопис, илюстрираща живота на Буда, както и с много дарени златни статуи. Храмът е построен на три етажа, които са достъпни за изкачване, като на последния има тераса.

Популярни авиокомпании по маршрут Австралия - Тайланд