Меню

Търсене на полети от Оландски острови до Йордания

Покажи филтри

Йордания

 • Акаба
 • Аман
 • Обща информация

  Официален език: Арабски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Динар (JOD)

 • Водни спортове

  Гмуркането и плуването определено са сред  спортовете, с които Акаба се отличава. Красивите коралови рифове и чистата вода на Червено море, буквално създават идеални условия за „потапяне“ в красотата, която морското дъно крие. Може да изберете сред многото центрове, които ще ви обучат и помогнат да преживеете това.

 • Пътешествие до Вади Рум

  Въпреки че пустинята се намира на 60 км източно от града, Акаба винаги се свързва с тази забележителност. Местността, известна още като Лунната долина, се е променяла в продължение на милиони години. Най-добре ще ѝ се насладите през нощта, след като залезът си и поиграл с цветните отблясъци и звездното небе ви се разкрие в близост до бедуински палатки. 

 • На плаж

  Общественият плаж Al-Hafayer си е спечелил името Palm Beach и се намира само на 10 мин. от централната част на града. Дори да не искате да плувате или събирате тен, това е идеалното място, на което да изпиете по чаша кафе или чай, наслаждавайки се на пейзажа и наблюдавайки начина на живот на местните.

Забележителности на Акаба

Акаба е единственият крайморски град и пристанище на Йордания, освен това е и изходна точка към приказната пустиня Вади Рум. Затова градът се радва на постоянен туристически интерес. Най-подходящият период, през който да посетите града е пролетта, защото тогава температурата гравитира около приятните 20 и няколко градуса.

За да получите подходящо историческо въведение за културата на региона, посетете Археологическия музей на Акаба. Той е разположен в сграда-дворец, който някога е бил построен от династията на Хашемитите. В него има колекция от експонати от Бронзовата ера, сред които и такива на възраст от около 4000 години. Неизменна архитектурна забележителност на Акаба е Централната джамия, носеща името на лидера на арабската революция от 1916 г. - Хюсеин ибн Али. Нейната блестящо бяла осанка се разпознава отдалеч.

На северозапад от съвременния център на Акаба, все още се показват руините на древния ислямски град Акаба. Ясно се различават останките от стар храм и градска стена. Достъпът е безплатен, така че си заслужава да се докоснете до този рядък спомен за далечни времена. Замъкът Мамлук е друга забележителна сграда, пазеща мълчаливо спомените за славни времена. За известен период през 16 век той е бил хан, в който са отсядали поклонниците, тръгнали напът за Мека.

Любителите на животинския свят ще се зарадват изключително на местната обсерватория за птици, намираща се много близо до границата с израелския град Ейлат. През всеки миграционен сезон там се събират различни видове от Европа, Азия и Африка. Изкуствено създадените гора и водоеми ярко контрастират на пустинята и допринасят за уникалността на гледката. Всяка година през там преминават над 70 вида птици, като е най-подходящо да посетите мястото през пролетта или есента.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Оландски острови до Йордания на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Оландски острови до Йордания, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Оландски острови до Йордания, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Оландски острови до Йордания?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Оландски острови до Йордания, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.