Меню

Търсене на полети от Дания

Покажи филтри

Дания

 • Копенхаген
 • Билунд
 • Олборг
 • Орхус
 • Обща информация

  Официален език: Датски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Крона (DKK)

 • Венеция на Севера

  Ако сте в Копенхаген, значи сте на не повече от 15 минути от морския бряг, а водата се разлива спокойно в стари водни канали и красиви езера. Тя е неизменна част от облика на града, който неслучайно наричат „Венеция на севера“.

 • Мода и шопинг

  Още от 60-те години модата е една от най-успешните износни индурстрии на страната, а датските дизайнери печелят все повече слава. Малко европейски градове могат да се похвалят с такова разнообразие от качествена продукция на сравнително достъпни цени.

 • Храна

  Сезонна, натурална, иновативна, свежа – това е определението за съвременната кухня на Копенхаген. Доскоро никой не взимаше северната кухня насериозно, но това се промени драстично и днес градът е една от водещите европейски кулинарни дестинации.

Забележителности на Копенхаген

Столица на Дания и Северна Европа, център на най-динамичния европейски регион, според много класации и експерти най-добрият град за живеене в света – това е Копенхаген.

От зли викинги, през древни замъци и дворци, обитавани от истински принцове и принцеси, тесни калдъръмени улички, стари дървени къщички и скулптури на мистични красиви русалки – Копенхаген е съвременна приказка с щастлив край. Град, който с лекота съчетава старо и ново в една любопитна хармония, запазвайки своята хилядолетна история, но винаги с устремен към бъдещето поглед.

Вода, пространство, устойчивост и светлина са ключовите елементи на съвременния архитектурен облик на Копенхаген. Новите проекти са с разнообразна цел – културна, бизнес и жилищна, но в центъра на всичко са хората и техният живот. Архитектите са поставили акцента най-вече във функционалността на сградите и възможността за взаимодействие между хората.

Копенхаген не спи почти денонощно. Но ако искате да се позабавлявате истински, с шумна музика и силно питие, изчакайте до полунощ, когато се събуждат повечето нощни клубове. Дотогава можете да направите така, както правят повечето местни – отидете на бар или кафене за малко „hygge” – местният термин за разтоварване с добри приятели или с любимия, обикновено в компанията на приятна храна и нещо за пиене.

Има ли специални оферти за полети до от Дания, на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвайте ни, за да се вдъхновите!

Мога ли да закупя застраховка, по време на резервиране на полет до от Дания?

Когато резервирате самолетен билет на eSky.bg, можете да закупите и различни видове застраховки, отговарящи на Вашите нужди. Благодарение на това пътуването Ви ще бъде безопасно и удобно.

Мога ли да закупя хотелско настаняване, по време на резервиране на полет до от Дания?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можете да се погрижите за Вашия престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

Кои авиакомпании летят до от Дания?

На eSky.bg ще намерите оферти за полети до от Дания, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на конвенционални, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи от Дания