Меню

Вътрешни полети - Естония

Покажи филтри

Естония

 • Талин
 • Обща информация

  Официален език: Естонски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Кой е Ревал?

  Естонската столица не винаги е насила името Талин. До 1918 г. градът се е наричал Ревал, което на немски означава „падащ елен“. Смята се, че произлиза от областта Ревалия в страната.

 • Талинският „Александър Невски“

  Катедралата „Александър Невски“ по подобие на софийската, е най-красивият храм в естонската столица. Тя притежава седем камбани, като най-тежката от тях е 15 тона.

 • Кметската аптека

  Кметът няма да ви лекува там, но ще можете да разгледате една от най-старите аптеки в Европа, отворена през 14 век. Освен съвременни и годни за употреба лекарства, аптеката предлага музейна експозиция.

Забележителности на Талин

Талин е средновековното съкровище на Северна Европа. Старият град на естонската столица неслучайно е включен с списъка със световно културно наследство на ЮНЕСКО. Кулите, защитните стени, калдъръмените улички са идеален декор за филм. Това обаче не пречи на града са се превърне в център на модерна национална икономика, която през последните години изненадва със своите темпове.

Дворецът Кадриорг е бароковото бижу, което руският император Петър I подарява на своята любима Катерина през 18 век. Към него се включва голям парк за разходки и няколко цветни градини. Днес там се помещава Естонският музей на изкуствата.

Целогодишният културен живот и нощните забавления правят Талин чудесна дестинация по всяко време. Все пак, повечето хора предпочитат да заложат на топло и слънчево време. Затова през периода юни-август Талин е най-посещаем. В средата на юни се провеждат също така „Дните на Стария град“.

Естонската кухня е получила влияние от близките скандинавски, руска и немска. Бирата е особено популярна напитка в страната, както и ябълковото вино. Билковият ликьор Vana Tallinn е нещо типично, което заслужава да се опита.

Има ли специални оферти за полети до от Естония до Естония, на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвайте ни, за да се вдъхновите!

Мога ли да закупя застраховка, по време на резервиране на полет до от Естония до Естония?

Когато резервирате самолетен билет на eSky.bg, можете да закупите и различни видове застраховки, отговарящи на Вашите нужди. Благодарение на това пътуването Ви ще бъде безопасно и удобно.

Мога ли да закупя хотелско настаняване, по време на резервиране на полет до от Естония до Естония?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можете да се погрижите за Вашия престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

Кои авиакомпании летят до от Естония до Естония?

На eSky.bg ще намерите оферти за полети до от Естония до Естония, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на конвенционални, специализирани във високи стандарти на обслужване.