Меню

Търсене на полети от Испания до Азербайджан

Покажи филтри

Азербайджан

 • Баку
 • Обща информация

  Официален език: Азербайджански
  Часова зона: UTC +4
  Валута: Манат (AZN)

 • Бонд, Джеймс Бонд!

  Не много хора знаят, че петролна рафинерия в близост до Баку е била използвана като снимачна площадка за един от филмите "Джеймс Бонд", а именно - "Един свят не стига" с Пиърс Броснан от 1999 г.

 • Столица на забавлението

  Баку неведнъж е попадал в Топ 10 на световните столици с най-добър нощен живот, според последователите на няколко популярни сайта за туризъм.

 • Град, който впечатлява

  Баку заедно със своята красива и еклектична архитектура, включваща градски къщи от 20 век и лъскави небостъргачи, често е наричан "Париж на Изтока" или "Дубай на Кавказието".

Забележителности на Баку

Баку е най-големият град не само в Азербайджан, но и в целия кавказки регион. Това е столицата, разположена на най-ниска надморска височина в света. Около 25% от цялото население на страната живее в Баку. Бляскавият град е изградил своята съвременна визия, благодарение на добива на газ и намиращите се наблизо мини.

Можете да стигнете пеша до най-интересната и представителна част на Баку - Старият град, през Площада на фонтаните. Ще стигнете дотам и чрез метрото, чиято красива станция се намира точно до една от портите на Стария град. Ще ви направят впечатление красивите и реставрирани мраморни улици, както и няколкометровият крайморски булевард. Наред с това има много ресторанти, модерен кей и таксита, напомнящи английски стил, които чакат пътниците си.

Старият град в Баку, обграден със стени от XI век, е толкова впечатляващ, че е добавен към списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Не пропускайте да се разходите до един от площадите в тази част на града - "Азалдинг", където се намират седалището на правителството и паметникът на Хейдар Алиев, президент на страната през периода 1993-2003 г., чието управление е наследено от сина му. В центъра на града са разположени магазини на едни от най-добрите световни дизайнери.

Жителите на Баку се гордеят с местната си кухня. Обезателно опитайте шиш кебапът, който не е приготвен само от агнешко, но и пилешко, риба, картофи и патладжан.  Много популярно ястие е също долма или вариант на нашите сарми - месо, завито в лозови листа. Опитайте също и душбар - бульон с кюфтенца от овнешко. Ароматният чай, сервиран в изящна чашка, е идеален за всеки момент от деня.

До неотдавна местните са смятали, че ресторантската храна изобщо не може да се сравнява на вкус с домашно приготвената. Днес обаче хората са свикнали с ресторантите и с радост ги посещават, затова и Баку може да предложи разнообразие от заведения.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Испания до Азербайджан на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Азербайджан, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Азербайджан, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Испания до Азербайджан?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Испания до Азербайджан, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании по маршрут Испания - Азербайджан