Меню

Търсене на полети от Испания до Китай

Покажи филтри

Китай

 • Шанхай
 • Гуанджоу
 • Пекин
 • Ухан
 • Ханджоу
 • Шенджън
 • Чънду
 • Обща информация

  Официален език: Китайски
  Часова зона: UTC +8
  Валута: Юан (CNY)

 • Старият град

  Типичната архитектура от времето на династиите Цин и Мин е идеално зпазена на фона на модерен Шанхай. Тесните улички, китайските дворове и автентичната атмосфера лесно ще ви накарат да загубите ориентир за време и посока.

 • Крайбрежната улица

  Разходката по западния бряг на река Хуанпу е начин да се насладите богатството на Шанхай. През 20-те и 30-те години на 20-ти век местните богаташи са се надпреварвали да построят там най-хубавите сгради, които са удивявали всички гости на града.

 • Европейски Шанхай

  Районът Синтиенди е пълен с множество европейски бутици, кафенета, ресторанти и барове. Там денонощно има тълпи от хора, а превода на името му означава „нова светлина“.

   

Забележителности на Шанхай

Шанхай е най-голямото пристанище в света и един от най-многолюдните градове. Градът възниква като малко рибарско селище, но до края на 19 век се развива до толкова, че започва да бъде наричан „Източният Париж“ и „Перлата на Изтока“. Съвременният облик на Шанхай и прилежащия му регион, прилича на фантастичен филм за бъдещето със своите лъскави фасади и технологичен прогрес.

Двете летища, обслужващи града са Хунцяо и Пудин. Първото обслужва полети в Източна Азия, а второто осигурява връзка с огромен брой дестинации.

Най-бързият и удобен начин за придвижване в този мегаполис е метрото. В петте му линии спирките се обявяват освен на китайски, и на английски език, същото важи и за обозначението на маршрутите. Автобусните линии са 1000 и обхващат всяка точка на града, но за сметка на това не са пригодени езиково за ползване от чужденци.

Шанхай има умерен климат с ясно изразени четири сезона: дъждовна пролет, влажно и задушно лято, суха и слънчева есен и зима със сравнително малко сняг. Мегаполисът е зона, която попада под обсега на няколко тайфуна. Понякога това е причина за затваряне на летища.

Ако азиатските градове могат да се оприличат на търговски обекти, то Шанхай е най-големият МОЛ, в който изобилието от магазини и разпродажби ще измъкнат и последните ви спестявания. Най-добрите магазини се намират в бившата френска концесионна зона. В южната част на улица Хуахай се намира пазарът Синян, известен с това, че може да намерите абсолютно всичко, включително реплики на световни модни брандове.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Испания до Китай на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Китай, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Китай, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Испания до Китай?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Испания до Китай, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании по маршрут Испания - Китай