Меню

Търсене на полети от Испания до Колумбия

Покажи филтри

Колумбия

 • Богота
 • Баранкиля
 • Попаян
 • Картахена
 • Кали
 • Кукута
 • Перейра
 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Песо (COP)

 • Монсерат

  Хълмът Монсерат, до който се простира Богота е свещено място за местните жители. Повечето посетители се изкачват, за да се любуват на гледката, но това е почитано място от религиозни поклонници.

 • Коледна Боливия

  Площад „Боливар“ в централната част на Богота се преобразява по Коледа с нетипичната си, но вече традиционна пластмасова елха с жълти и червени цветя. Макар и да изглежда малко странно през деня, през нощта празнично озарява площада.

 • Страната на кафето

  Колумбия е страната на кафето и би било срамота да не посетите някой от организираните кафе турове – от местни производители директно или от организации, занимаващи се с подобни инициативи.

Забележителности на Богота

Колумбийската столица е град на контрастите, най-големият културен и финансов център в страната. Богота е столица на Колумбия още от обявяването на независимостта на страната, разположен е на впечатляващите 2540 метра надморска височина и е разположен живописно в долина между два планински хребета. Търговската част на града е неговото модерно лица, тъй като в следствие на голямото работническо въстания през 1948 г., се налага напълно реновиране на този участък.

Останалата част от града е запазила колониалната архитектура в испански стил, която е характерна за държавите от региона. В централната част са двете най-знакови сгради – тази на парламента „Капитолия“ и статуята на Симеон Боливар.

Канделария е един от най-старите колониални квартали, намиращ се и най-близо до центъра. Колониалният му стил, тесните улици, цветно боядисаните сгради и съвременните графити се съчетават идеално, за да образуват перфектния фон за снимки. За чужденците обаче не е препоръчително да се разхождат сами вечерно време.

Най-интересният музей в Богота е този на златото. Той съдържа над 30 000 експоната от предколумбовата епоха. Впечатляваща е Овалната зала, облепена с хиляди златни парченца. Музеят се намира в сградата на Централната банка и се охранява изключително строго. Самият музей подсилва легендата за митичния индиански вожд Ел Дорадо, който е бил най-богатият човек за своето време в региона. Смята се, че все още не са открити всичките му богатства.

Други интересни за посещения музеи са: Археологическият, Антропологическият, Музеят на изкуствата и занаятите, Музеят на колониалното изкуство и Националният музей на Колумбия, който съхранява обширна колекция от декоративно изкуство, обхващащо всички исторически периоди на страната.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Испания до Колумбия на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Колумбия, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Колумбия, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Испания до Колумбия?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Испания до Колумбия, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании по маршрут Испания - Колумбия