Меню

Търсене на полети от Испания до Алжир

Покажи филтри

Алжир

 • Алжир
 • Обща информация

  Официален език: Арабски
  Часова зона: UTC +1
  Валута: Динар (DZD)

 • Концерти по време на Рамадан

  В района на музея „Бардо“ по време на Рамадан се организират много концерти, които можете да посетите. 

 • Извън града

  В съседния град Типаза можете да видите останки от Римските могили - гробници на кралете на царството на Нумидия. Ако се разходите до морското пристанище тук, ще имате шанса да опитате превъзходни ястия с морска храна.

 • Визови затруднения

  Туристическа виза до Алжир се издава само на хора, които са получили покани от жители на града да ги посетят. 

Какво да видите в Алжир?

Град Алжир се намира на Алжирския залив на Средиземно море – там живеят близо 3 милиона души и мястото е рядко посещавано от туристи. Поради конкретни държавни изисквания придобиването на туристическа виза е не леко занимание, но със сигурност си заслужава усилието. „Белият град“ и неговите жители ще ви изненадат със своята дружелюбност и гостоприемство.

Алжир бива наричан „бял град“, поради фасадата на сградите, покрити с бяла боя. Въпреки че те често са доста мръсни и избледнели от силните слънчеви лъчи, погледнати от брега на морето, могат да оставят трайно впечатление. Първоначално древните римляни са основали град на тази територия. Той е бил унищожен през 7ми век от арабите. Малко по-късно местността е завладяна от финикийците, след това от отоманите, а през 19ти век от французите. Архитектурното влияние на тези народи може да бъде усетено и до ден днешен.

Чудите се какво си струва да посетите в Алжир? Със сигурност „Голямата джамия“ (“Djama’a al-Kebir” – ориг.) с минаре от 14ти век, както и джамиите на Сиди Абдаранхам (Sidi Abdarrahman), Джам Ел-Джадида (Jam El-Jadida) и Али Битчин (Ali Bitchin). Задължително посетете и джамията „Кетчаоуа“ (Ketchaoua), която по време на френското влияние е служила като католическа катедрала повече от 120 години. Не пропускайте и базиликата „Notre Dame d'Afrique“, Дворецът на говернатора „Dar Hassan Pacha“, Пощенският офис (La Grand Post), както и Етнографски музей Бардо („Bardo“). Задължително се разходете из стария град „Касба“, включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.  На един от хълмовете в квартала през 1982 година бива построен паметник в чест на мъчениците на революцията („Monument of Martyrs of Revolution“ – ориг.) достигащ височина 100 метра. Там можете да станете свидетели на удивителната панорама на града.

Най-известните традиционни ястия тук са „harira“ (супа от нахут, леща и боб с лют сос Хариса), „chakchouka“ (забулени яйца сервирани с домати, чили и кимион), кус-кус със зеленчуци и карантита (местен вид пица). Сред менюто с десерти ще срещнете баклава, приготвена с мед, ядки и тибарин – вид местен ликьор. Не забравяйте да си поръчате и сладък ментов чай, който е често предлаган в региона. Къде да ядете? Препоръчваме ви да опитате предложенията на местните пазари, както и в ресторантите „La Badiane“ и „Tanjra“. 

✔️ Има ли специални оферти за полети от Испания до Алжир на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Алжир, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Алжир, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Испания до Алжир?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Испания до Алжир, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании по маршрут Испания - Алжир