Меню

Търсене на полети от Испания до Египет

Покажи филтри

Египет

 • Кайро
 • Хургада
 • Шарм ел Шейх
 • Александрия
 • Марса Алам
 • Асют
 • Обща информация

  Официален език: Арабски
  Часова зона: UTC +2
  Валута: Египетски паунд (EGP)

 • Цитаделата

  Ще трябва да отделите цял ден, за да разгледате всичко, което включва Цитаделата Салах Ел-Дин, която вероятно е най-популярната непирамидна атракция в Кайро. Тази масивна крепост, разположена в ислямско Кайро, е построена в края на ХІХ век и включва: джамията Мохамед Али, няколко музея и други забележителности.

 • Пазарът Хан ел-Халили

  За да усетите натуралния вкус на Кайро, напазарувайте от Хан ел-Халили – подправки, бижута, сувенири, наргилета и какво ли още не. Преди това трябва да тренирате уменията си за пазарене, за да получите стоките на добра цена.

 • Паркът Al Azhar

  В източната част на Ислямско Кайро се намира най-големият парк на града – Al Azhar. Той разполага с много фонтани, добре поддържани цветни лехи, места за почивка и ресторанти.

Забележителности на Кайро

Среща на култури, сблъсък на богатство и бедност, история и бъдеще – всичко това съчетава в себе си 12 милионният Кайро.

Естествено най-известните забележителности на Кайро, а и на цял Египет, са пирамидите в Гиза, заедно с Великия Сфинкс. Заради огромния интерес към тях, всеки ден се допускат само 300 човека, които да ги посетят – половината сутрин, а останалите следобед. Намират се на 10 км от съвременния център на града, като до там може да стигнете с комбинация от метро и автобус. На южната страна на Голямата пирамида се намира Музеят на слънчевите лодки. Те са били използвани за превозване на мумиите през река Нил към гробниците.

В източната част на Кайро е Ислямският квартал, който е като лабиринт от малки улички и сгради в интересен стил. Християнският коптски квартал на Кайро е в южната част на града, която е и най-старата. Там древните църкви са доста по-стари от всички джамии в Кайро. Според легендата, точно в тази част на града Св. Марко е основал първата християнска църква в Африка – Коптската.

Египетският музей ще ви помогне да опресните познанията си за история на Древния свят. В него има над 100 000 експоната – бижута, саркофази, глинени произведения и други.

Общественият транспорт в Кайро е хаотичен, тъй като не навсякъде има табели и разписания. Таксиметровите услуги не са скъпи и повечето туристи предпочитат да ползват таксита, но трябва предварително да договорите маршрута и тарифата.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Испания до Египет на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Египет, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Египет, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Испания до Египет?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Испания до Египет, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании по маршрут Испания - Египет