Меню

Търсене на полети от Испания до Гваделупа

Покажи филтри

Гваделупа

 • Понт а Питре
 • Обща информация

  Официален език: Френски
  Часова зона: UTC -4
  Валута: Евро (EUR)

 • Аквариумът на Гваделупа

  Това е един от най-добрите френски аквариуми, представящ богатия морски живот. Намира се на около 10 минути с кола от града. В него има повече от 60 вида тропически риби, акули и костенурки.

 • Fеte des Cuisiniеres

  Фестивалът на жените готвачи е ежегодно събитие, провеждащо се през август. По време на събитието жените са облечени в цветни дрехи, а дневните празненства постепенно прерастват във вечерни. Билетите за 5-часовото пиршество се разпродават бързо, заради неповторимия вкус на креолската кухня.

 • Паркът Гваделупа

  Зоопаркът и ботаническа градина ще ви смаят с ярките си цветове – цъфтящи орхидеи в охра и червено, между грациозно преминават истински ягуари. Посетителите са поканени да се разходят сред дървета гуава и да видят редки костенурки и други интересни видове.

Забележителности на Понт а Питре

Понт а Питре е най-големият по население град във френския департамент Гваделупа. Със своето специално пристанище за круизни кораби, той е предпочитан от фирмите, които организират круизи. Самият града е малък и лесен за ориентиране. Градът е открит през 16-ти век. По-старите му улици са оградени от редици разноцветни къщи от 19-ти век. За център на Понт а Питре се смята парк „Виктория“, който е заобиколен от стари къщи и ресторанти. Разглеждането на шумните пазари е сред задължителните активности, заради техните екзотични продукти, ароматни подправки и продавачи в ярко облекло.

Memorial ACT е нов музей, открит през 2015 г., който разказва историята на робството не само на Карибите, но и по целия свят със серия от провокативни изложби. Сградата на музея е била захарна фабрика, която тотално е преобразена, придобила футуристичен облик. Аудио-визуални водачи ви превеждат през мрачната история на човешкото робство, за да напомнят поуката, че всеки човек има право на свобода.

Музеят „Сен - Джон Перс“, посветен на нобеловия лауреат, поет и дипломат Алексис Леже, се помещава във внимателно реставрирана колониална къща от 19-ти век. На приземия етаж може да разгледате как е изглеждала типичната креолска резиденция, а вторият етаж е изцяло посветен на живота и кариерата на френския дипломат. Неговата родна къща се намира наблизо – Rue de Nozieres № 54.

Катедралата „Св. св. Петър и Павел“ е сред най-забележителните сгради на Понт а Питре, носеща кодовото име „желязната катедрала“. Основите ѝ е са от желязо, за да устоят на ураганите и земетресенията, които през миналото са връхлитали района. Най-подходящото време за нейното посещение е неделя по време на служба.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Испания до Гваделупа на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Гваделупа, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Гваделупа, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Испания до Гваделупа?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Испания до Гваделупа, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.