Меню

Търсене на полети от Испания до Гватемала

Покажи филтри

Гватемала

 • Гватемала Сити
 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC -6
  Валута: Кетцал (GTQ)

 • Как да се ориентирате по-лесно?

  Движението из улиците на съвременния град Гватемала е сравнително лесно, защото той е разделен на 22 зони, а адресите се дефинират спрямо това на колко кръстовища се намирате от местоположението си.

 • Колко етажа имат сградите?

  Поради релефа на града и близостта му до летището, височината на сградите е строго дефинирана - в Десета зона те не могат да са по-високи от 60 метра, а в Първа например са максимум 95 м.

 • Разгледайте цяла Гватемала за един следобед

  Ако искате да видите как изглежда страната днес, посетете парка Minerva във Втора зона, където може да видите графичната печатна карта на Гватемала, направена в мащаб 1:10 000.

Забележителности на Гватемала Сити

Още през 1500 г. пр. Хр. на мястото на Гватемала е имало град на маите, който се е наричал Kaminaljuyu. По-късно, през 1775 г. конкистадорите основават там съвременната столица на страната. Най-красивите сгради се намират в най-старата част на града или т.нар. Първа зона. Там ще намерите Националният дворец на културата, който блести с фасадата си от мед и полирано дърво, сградите на Конгреса и Националната библиотека, както и старият Централен Парк, където можете да срещнете продавачи на сладолед, улични артисти или дори политиците, организиращи срещи с избирателите си на открито.

За сувенири от Гватемала се насочете към пазара зад църквата в центъра на града. Заслужава си да обърнете специално внимание на шаловете в традиционни модели и краски. Не забравяйте да се пазарите за цените.

Как ви звучи идеата за пътешествие във времето? Напълно възможно е. Просто посетете историческия град на маите - Kaminaljuyu, разположен на платото в югозападната част на днешния град Гватемала, в Зона седем. Хората по онова време са се занимавали предимно със селско стопанство. Част от водите на езерото Мирафлорес са насочвани към полетата по два канала. Архитектурата на града е впечатляваща за времето си. Въпреки това, той е бил изоставен от жителите си през 900 г. сл. Н.е., като и до днес изследователите не успяват да установят защо.

Ако обичате да танцувате, то прекарайте една луда нощ в казино в Десета зона, наречена още  Zona Viva. Това е може би най-подходящото място за танцуване през нощта. Областта е известна с добрите си барове, ресторанти и дискотеки. Традиционната кухня се сервира в Casa Chapina на ул. Avenida. Заслужава си да посетите и Четвърта зона, където се намира хотел El Principe Gris, предлагащ местни наливни бири. Препоръчваме ви да допълните с местни колбаси. В ресторанта La Esquina в същата зона сервират перфектно тако и тортила със синя царевица, ананас, чили, свинско месо и пикантен сос.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Испания до Гватемала на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Гватемала, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Гватемала, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Испания до Гватемала?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Испания до Гватемала, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании по маршрут Испания - Гватемала