Меню

Търсене на полети от Испания до Хондурас

Покажи филтри

Хондурас

 • Тегусигалпа
 • Роатан
 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC -6
  Валута: Лемпира (HNL)

 • Летище за професионалисти

  Поради необичайното си планинско местоположение и изключително кратката писта, летището на Тегусигалпа се счита за едно от най-трудните за кацане и е истинско предизвикателство за всеки пилот.

 • Нуестра Сеньора де Суяпа

  Градът се гордее с красива базилика, посветена на Дева Мария, която също е покровителка на и целия Хондурас. Наистина си струва да посетите това духовно зареждащо място.

 • Много имена за един град

  На местния нахуатски език името на града се превежда като „сребърната планина“. Други източници казват, че то идва от думите "боядисани камъни" или е вдъхновено от думата "тототи" – малък, зелен папагал.

Забележителности на Тегусигалпа

Тегусигалпа е най-големият и най-населен град в Хондурас. Той е и един от най-старите столици в Централна Америка. Основан е през 16 век в подножието на връх Пикачо и по това време е бил важен център за добив на злато. Днес там можете да откриете изключителна култура, пропита с духа на млади артисти, музиканти и дизайнери.

Климатът на Тегусигалпа е много приятен. През повечето време от годината температурата през деня е висока и леко пада през нощта, като насърчава всеки да прекарва времето си на открито. Трябва да посетите парка La Leona. Той е разположен на хълм и предлага красива панорамна гледка към града и близката река. Неговите спретнати градини го правят още по-подходящ за прекараване на време на открито. Из близките улици можете да се насладите на многобройните красиви къщи от колониалните времена. По-нагоре по същия хълм ще откриете още един парк, наречен El Picacho. Там се издига един от от най-важните паметници на Тегусигалпа – статуята на Христос, която покровителства гражданите.

Ако по време на престоя си в столицата на Хондурас, ви обземе спонтанното желание да побягате, отправете се към националния парк La Tigra, разположен на около 30 км северно от центъра на града. Близките градове като Valle de Angeles, който е само на половин час път от Тегусигалпа също са подходящи за ежедневни екскурзии. Препоръчваме ви да отидете на пикник през седмицата, когато няма много туристи.

Къде да хапнем в столицата на Хондурас? Ако желаете да опитате прекрасни ястия, характерни за кухнята от Централна Америка, отидете до Hacienda Real, разположен срещу хотел Marriott. Вкусна италианска кухня се сервира в The Market в Мултиплаза на Avenida Roble. Можете да опитате отличен омар във Factory Steak & Lobster, разположен на същото място. Ако търсите място за романтична вечеря с прекрасна гледка към града и хълма, посетете ресторант La Cumbre, разположен в El Hatillo.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Испания до Хондурас на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Хондурас, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Хондурас, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Испания до Хондурас?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Испания до Хондурас, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании по маршрут Испания - Хондурас