Меню

Търсене на полети от Испания до Кения

Покажи филтри

Кения

 • Найроби
 • Момбаса
 • Обща информация

  Официален език: Саухили, английски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Шилинг (KES)

 • Музеят на влака

  Музеят на железопътния транспорт отбелязва значението му за развитието на страната през годините. Макети, фотографии, документи, истински локомотиви и вагони са включени в колекцията.

 • Музеят на Карън Бликсън

  Музеят е свързан с живота на датската писателка Карън Бликсън, която е живяла в Кения. Но добре запазеният дом по-скоро отразява колониалната епоха. Към него има и кафена плантация.

 • Националният музей Найроби

  Над 900 вида препарирани бозайници и птици, фосили от езерото Туркана, предмети на различни кенийски племенни групи, минерали и скъпоценни камъни са събрани в музея. Билетът за Националния музей може да се комбинира с Парка на змиите. 

Забележителности на Найроби

Столицата на Кения все още пази своя колониален блясък. Градът е възникнал през 1899 г. като работнически кампус и столица на Британска Източна Африка. Днес тази част от историята на Найроби, заедно с племенното му минало е останала в историческите музеи, но все още може да се усети по улиците на града.

Дори и в градска среда дивата нотка на Кения е жива. Найроби е единственият град в света със сафари парк в своите предели. Само на 15 мин. с кола от небостъргачите на центъра, ще се озовете сред лъвове, антилопи, жирафи, слонове, носорози и други животни, обитаващи Националния парк Найроби.

Ако търсите някакви уникални сувенири и подаръци за семейството и приятелите си, фабриката за мъниста „Казури“ е чудесно място за пазаруване, с което ще помогнете и на жени в неравностойно положение. „Казури“ означава малък и красив на един от местните езици, което напълно съвпада с произвежданите мъниста. Турът из фабриката ще ви запознае с целия процес на изработка на бижутата, а закупувайки мъниста накрая, ще помогнете на самотна майка.

Кенийският международен конферентен център може да не надминава повечето небостъргачи, защото има само 28 етажа, но е забележителна сграда, защото съчетава африкански и европейски архитектурни столове. Ресторантите на последния етаж предлагат обяд или вечеря с чудесна гледка.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Испания до Кения на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Кения, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Кения, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Испания до Кения?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Испания до Кения, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании по маршрут Испания - Кения