Меню

Търсене на полети от Испания до Ливан

Покажи филтри

Ливан

 • Бейрут
 • Обща информация

  Официален език: Арабски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Ливански паунд (LBP)

 • Градът на слънцето

  Римският храм Баалбек или Градът на слънцето, е едно от най-известните светилища на древния свят. Руините, извисяващи се над долината Бекаа са защитени от ЮНЕСКО, а през лятото се превръщат в сцена за концерти и пиеси.

 • Винена традиция

  Сгушен в сърцето на долината Бекаа, Château Ksara е най-голямата и стара винарна в Ливан, гордо продължаваща традицията на винопроизводството, създадена от финикийците. В пещера, простираща се на два километра под земята, се съхраняват 90 000 бутилки вино. Ежедневно се провеждат екскурзии, като има ресторант, магазин и музей.

 • Плажни емоции

  Плажната ивица на Бейрут разбива клишето, че градът наподобява Париж. Яхтеният клуб, заведенията, посрещащи световни диджеи и възможността за ски и слънчеви бани превръщат града в търсен курорт.

Забележителности на Бейрут

Бейрут е един от най-древните градове в света с повече от 5000 години история. Името му означава кладенец, заради подземните води, които се използват и до днес. Климатът в Бейрут се характеризира като средиземноморски, с топли пролет и есен, мека и дъждовна зима и сухо лято. Най-горещо е през месец август, когато температурите надвишават 32 градуса, а най-студено през януари-февруари, когато са около 10 градуса.

Преди Ливанската гражданска война, приключила през 1990 г., Бейрут е бил известен като „Париж на Близкия изток“, заради своята космополитност, богата история и добри условия за туризъм. Днес той се е отърсил от отминалите събития и наваксва блясъка си.

Класика е разходката по главната крайбрежна улица на Бейрут – Корниш. Там може да видите различните му лица от рибарите до богаташите в близките кафенета. Най-добрият начин да се докоснете до богатата история на ливанската столица, е да разгледате Стария град. Организираните безплатни Walk Beirut турове, ще ви представят най-важното от него. Ако решите сами да опознавате забележителностите, не пропускайте Римските бани и площад Мартирс.

Националният музей на Бейрут се счита за най-добрия археологически музей в Близкия изток. Саркофази, мозайки, монети, керамика, накити и какво ли още не, свидетелстват за вълнуващото миналото на региона. 

✔️ Има ли специални оферти за полети от Испания до Ливан на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Ливан, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Ливан, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Испания до Ливан?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Испания до Ливан, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании по маршрут Испания - Ливан