Меню

Търсене на полети от Испания до Френска Полинезия

Покажи филтри

Френска Полинезия

 • Папеете
 • Бора Бора
 • Обща информация

  Официален език: Френски
  Часова зона: UTC -10
  Валута: CFP франк (XPF)

 • Пазарът Ла Марш

  Когато дойде време за подаръци и сувенири, определено трябва да посетите пазара Ла Марш, който е отворен всеки ден от 06:00 ч. сутринта до 18:00 ч. вечерта. Перлите и бижутата, направени с тях си остава запазена марка на Таити, но се препоръчва да се закупуват само от специално сертифицирани магазини.

 • Транспорт

  Основните забележителности могат спокойно да се разгледат пеша, защото са разположени на близко разстояние. Доста хора се придвижват с велосипеди, които може да наемете. Основен транспорт е автобусният, но трябва да се отбележи, че в Папеете няма спирки. Всеки може да спре шофьора, когато пожелае спрямо движението.

 • Време за плаж

  Все пак Таити се свързва основна с идиличната картина от бели плажове, прозрачни тюркоазени води и малки сламени къщички насред тях. Ще откриете точно това там, но имайте предвид силното слънце, отразявано от кристалните води и не забравяйте високия фактор слънцезащитни продукти.

Забележителности на Папеете

Папеете е един от най-старите градове във Френска Полинезия и административен център на Таити. Централната част на града е площад „Тоата“, където се провеждат всички важни културни мероприятия, концерти и представления. Наблизо се намират и институционални сгради, като Двореца на президента. Главната търговска улица „Сентре Вайма“ ще ви разведе из разнообразни магазини и сергии, докато стигнете до катедралата Нотр Дам Папеете, построена през 1875 г. – друга основна забележителност на столицата.

Градът има няколко ботанически градини, най-посещаваните сред които са Mataoa и „Харисън Смит“. Сред музеите, които си заслужават са Музеят на Таити, Океанският музей и Музейният център „Таитянска перла“, който посреща и представя различни международни изложби и колекции.

Както на повечето подобни места, кухнята определено е разнообразна и предизвикваща сетивата. Азиатски и френски рецепти се смесват с екзотични плодове и подправки, свежа риба и морски дарове, за да ви предоставят интересно кулинарно преживяване. Ако пък не останете очаровани, ще намерите и по-интернационален вариант за хапване, като италиански ресторант например.

Най-натовареният туристически сезон в Папеете е по време на местните празници и фестивали през втората половина на месец юни. Фестивалът Хеиба трае две седмици и е посветен на традиционен таитянски танц. Най-добрите танцови групи вземат участие и изпълват улиците на града. Паралелно с това се провеждат спортни състезания, културни и гастрономически изпълнения. Друг празник, който също се отбелязва доста пъстро е Международният ден на туризма през месец септември.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Испания до Френска Полинезия на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Френска Полинезия, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Френска Полинезия, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Испания до Френска Полинезия?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Испания до Френска Полинезия, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.