Меню

Търсене на полети от Испания до Катар

Покажи филтри

Катар

 • Доха
 • Обща информация

  Официален език: Арабски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Риал (QAR)

 • Джамии

  В Доха има редица джамии с интересна архитектура, които са отворени за публични посещения и от немюсюлмани. Такива са: Великата джамия, Златната джамия, джамия Катара, тази към двореца на емира и други.

 • Музеят на ислямските изкуства

  Сградата на музея веднага хваща окото с интересната си геометрична форма. Там се съхраняват и представят някои от най-добрите колекции на турски мозайки, персийски черги и дърворезби.

 • Пустинно сафари

  Не може да пропуснете това приключение на фона на красивия пейзаж от сливането на морските вълни с пустинните пясъчни дюни. Ще ви отведат с джипове в самата пустиня, където ще бъдете посрещнати в палатки от истински бедуини.

Забележителности на Доха

Столицата на Катар е магнетично място, на което по изненадващ начин се сливат пейзаж от „1001 нощи“ с визията на космически град на бъдещето. Така например някои от пазарите на Доха са открити и пълни с интересни местни сувенири и стоки, а други са големи и луксозни молове, където ще откриете световни брандове. Souq Waqif е най-оживеният открит пазар, предлагащ традиционни катарски облекла, подправки, занаятчийска продукция, много ресторанти и шиша барове.

Корниш е най-големият булевард, разположен по крайбрежието на Персийския залив. Там има отделни алеи за колоездачите и бягащите. Доста места, предлагащи различни видове храна, както и уникални паметници и скулптури, които показват местното изкуство с характерните му черти.

Както вече споменахме, Доха се намира на самия Персийски залив, което само по себе си означава прекрасни плажове. Ако не сте отседнали в някой от крайбрежните хотели, които ви дават достъп до частните плажни зони, то ще трябва да си платите такса престой. Някои от най-добрите туристически плажове са: Katara, Palm Tree Island, Culture and Heritage Village.

Ислямският културен център или ФАНАР е сред водещите забележителности на Доха. Той се отличава със спираловидната си джамия, която е реплика на великата джамия в град Самара, Ирак. Там редовно се представят различни изложби с ислямско изкуство, а също може да посетите уроци по арабски.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Испания до Катар на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Катар, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Катар, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Испания до Катар?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Испания до Катар, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании по маршрут Испания - Катар