Меню

Търсене на полети от Испания до Тайван

Покажи филтри

Тайван

 • Тайпе
 • Обща информация

  Официален език: Мандарин
  Часова зона: UTC +8
  Валута: Долар (TWD)

 • Кулинарната улица на Тайван

  Разположена близо до пристанището Киелунг, разходката по старинната улица Тамсуи е автентичен кулинарен тур. Всякакви видове риба, различи рецепти за супи, странни ястия, като „желязно сварено яйце“ или „бобена извара“ се предлагат на самата улица или в ресторантите наоколо.

 • Сватбеният площад

  Със своята средиземноморска визия, белият сватбен площад „Шимен“ изненадващо напомня на пейзаж от някой гръцки остров. Той е открит през 2008 г., а съчетанието му със синьото небе и кристалните води в близост, го превръща в сензация за фотолюбителите.

 • Крайбрежието Сан-Юнг

  Крайбрежната алея Сан-Юнг е обособена като арт зона. Тя е покрита с повече от 1200 малки разноцветни вятърни мелници, поставени върху зелено поле. Целта на откритата галерия-парк е да предаде идеята за връзката между природата и изкуството. Понякога там се поставят и допълнителни временни инсталации. 

Забележителности на Тайпе

Пълен с интригуващи места за посетителите си, Тайпе е повече от финансов и търговски център на Тайван. Нощният пазар Тайлин доказва, че Тайпе е динамичен град и определено не спи. Там ще намерите типични неща за хапване, като темпура, тофу, пържено пиле, различни видове чай. Освен местната кулинария, от Тайлин може да закупите сувенири за спомен и подарък.

По подобие на други известни небостъргачи Тайпе 101 включва площадка за наблюдение. Със своите 449 метра височина, сградата е сред символите на тайванската столица, както Емпайър Стейт билдинг на Ню Йорк. Всяка Нова година зарята, която се организира от управата на Тайпе 101 е най-впечатляващото събитие в града.

Историческият музей на Тайпе не показва само антични експонати, изложени в тесни коридори и винтидж медни витрини, но и фосили на динозаври и редки животински екземпляри. Изложени са също истински съкровища – златни кюлчета, сребърни накити, скъпоценни камъни. Музеят разказва и за историята на банкирането в Тайван.

Всяка година в средата на месец март около храма Tianyuan се носи сладък аромат на черешов цвят, заради многото дървета наоколо. Заедно с пъстрата си кула и заобиколен от планинските хълмове Датун и Тайванският проток, храмът представлява гледка само за снимка.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Испания до Тайван на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Тайван, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Тайван, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Испания до Тайван?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Испания до Тайван, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.