Меню

Търсене на полети от Израел

Покажи филтри

Израел

 • Тел Авив
 • Ейлат
 • Обща информация

  Официален език: Иврит, арабски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Шекел (ILS)

 • Добре проектиран град

  В Тел Авив е почти невъзможно да се изгубите. Най-важните улици са разположени паралелно на крайбрежието. По първата има предимно хотели, по втората ресторанти, а след това следват търговските центрове и автогарата.

 • Безплатен тур

  Проверете в туристическите центрове кога и къде стартират градските турове. Те се провеждат на английски език, като за тях не се плаща нищо, освен ако не искате да оставите бакшиш, каквато обикновено е практиката. 

 • Петкилометрова разходка

  За да хванете хубав пейзаж по залез слънце, разходете се по крайбрежната улица, която е дълга 5 км и обхваща цялото пристанище Яфа. Докато се разхождате, можете да попаднете и на други атракции.

Забележителности в Тел Авив

Тел Авив е град с мисия да олицетворява връзката между европейската и арабската култура. Интересната кухня, широките плажни ивици и необичайната архитектура правят града едно магнетично и необикновено място с независим дух.

Градът, разположен на средиземноморското крайбрежие, е основан през 1909 г. по очертанията на древното пристанище Яфа. Благодарение на засиления растеж, новото пристанище и зоната около него са съвсем различни в сравнение с тези от арабското минало. Белият град на Тел Авив е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство и представлява най-големия съвременен архитектурен комплекс.

Най-интересните и отличаващи се исторически забележителности се намират в Стария град, където е бившето пристанище Яфа. На най-голям разцвет тази част се радва през XIX век. Там някога се търгуват предимно коприна и портокали. Днес ще откриете разнообразие от кафенета и ресторанти. Това е и мястото, откъдето да закупите сувенири. Връщайки се от пристанището, минете през бижутерийния магазин на Adina Plastelina, където може да се сдобиете с бижу уникат. Виненият магазин 613 Pomegranate Wine предлага чудесни местни вина. Наблизо се намира и битакът, където можете да се сдобиете с бижута, дрехи, мебели, сувенири, декорации, пресни плодове и други. 

Тел Авив разполага с 14 км плажна ивица. Някои от плажовете са обществени и леснодостъпни, но други като Hof HaDatim са оградени от високи стени и там важат ортодоксални правила, които стриктно се спазват – има отделни дни за плажуване за жени и мъже.

Парковете са безценно съкровище насред градската среда, изпълнена със сгради. Най-големият от тях Park ha-Jarkon има шест градини. Там ще откриете спортни съоръжения, ботанически градини, водни паркове, езеро и две открити сцени за представления и концерти.

Когато посещавате Тел Авив, задължително опитайте фалафел. Най-вкусният е в Falafel Hakosem на ул. Shlomo Hamelech, както и в Falafel Gabay на ул. Bograshov. В ресторант Shakshukia на ул. Ben Yehuda, можете да опитате традиционната за еврейската кухня яхния “cholent”.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Израел на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Израел, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Израел, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от Израел?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Израел, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи от Израел