Меню

Търсене на полети от Шри Ланка до Албания

Покажи филтри

Албания

 • Тирана
 • Обща информация

  Официален език: Албански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Лек (ALL)

 • Природен парк „Дайти“

  Подобно на София, Тирана се радва на лукса да се намира в полите на планина. Това дава възможност на жителите и гостите ѝ да се разходят из природния парк „Дайти планина“ и да се порадват на гледките и чистия въздух.

 • Големият парк

  На юг от престижния квартал Blloku, се намира Големият парк с неговото изкуствено езеро. Там се е Президентският дворец и гробниците на няколко албански национални герои. През лятото често може да видите хора, които ловят риба или плуват в езерото.

 • Разходка в града

  Главната пешеходна улица на Тирана се нарича Rruga Murat Toptani, простираща се между сградите на Националната галерия и Парламента. През лятото засадените от двете й страни дървета създават стабилна сянка и я превръщат в идеално място за разходка.

Забележителности на Тирана

Албанската столица Тирана сякаш остава леко встрани от маршрута на пътешествениците. Тя обаче, като всеки балкански град е гостоприемна и топла спрямо своите посетители. Тирана е сравнително млад град, започващ развитието си през 20-те години на ХХ век при обявяването й за столица на Албания.

Площад „Скендерберг“ е пресечната точка на главните забележителности на Тирана – Часовниковата кула, джамията „Етем Бей“, Националният исторически музей. Албания и албанските земи имат сложно историческо минало, което ще разберете по-лесно, ако посетите музея. Той е добре организиран в няколко сектора, представящи историята на региона от древни времена до наши дни.

Не пропускайте да разгледате Тирана от високо, возейки се на кабинковия лифт към планината Дайти. Това е най-големият лифт на Балканите – дълъг един километър и издигащ се на 800 метра височина. Когато стигнете върха, може да се възползвате от вкусен обяд или кафе в някое от заведенията. Цялото пътуване продължава около 15 мин., а гледката е запомняща се.

Като всяка от държавите, които са били под влияние на социалистическия строй, Албания и по-скоро Тирана има свое спорно културно-архитектурно наследство. Паметникът „Пирамидата“ е бил замислен като музей в чест на бившия диктатор Енвер Ходжа, управлявал страната през периода 1944-1985 г. В момента се водят продължителни дебати за неговото съществуване и затова остава само популярно място за срещи и средище на скейтъри и графити художници.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Шри Ланка до Албания на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Албания, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Албания, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Шри Ланка до Албания?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Шри Ланка до Албания, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.