Меню

Търсене на полети от Шри Ланка до Армения

Покажи филтри

Армения

 • Ереван
 • Обща информация

  Официален език: Арменски
  Часова зона: UTC +4
  Валута: Драм (AMD)

 • На пазар

  Традиционният открит пазар, който се провежда всеки уикенд, се нарича Вернисаж. Разположен на пл. „Чарлз Азавур“, той събира всякакви търговци, предлагащи картини, дърворезби, килими, бижута, музикални инструменти и други разнообразни стоки.

 • Арменският „Арарат“

  Типична напитка, която трябва да пробвате, е конякът „Арарат“. Оригиналната дестилерия днес е музей, който предлага обиколки с дегустация. Почитатели на питието са били Франк Синатра, Уинстън Чърчил и Агата Кристи.

 • Да се изгубим в Конд

  Един от най-старите квартали на града, е дом на много семейства с турски и персийски корени. Стените на къщите са по 1,5 м. дебели, а малките тесни улички, сякаш преминават през тях.

Забележителности на Ереван

Ереван разказва древната история на арменската култура и традициите на християнството. Наричан е „розовият град“, заради цвета на камъните, използвани за изграждане на голяма част от центъра му. Този район е известен като Кентрон, където има съсредоточени множество кафенета, ресторанти, хотели и магазини.

Разхождайки се из съвременния център на Ереван, ще забележите най-важните сгради, като например: Площада на републиката, Операта, Синята джамия от 18-ти век и т.нар. Каскада. Тя представлява гигантско стълбище, построено през съветския период на страната. Свързва район Кентрон с квартала „Паметник“. Каскадата има осем нива, всички от тях са достъпни за изкачване пеша или с асансьор. Гледките над града, докато се изкачвате по стълбите, са абсолютно спиращи дъха, особено през нощта, когато градът постепенно грейва от електрическите светлини.

Ереван предлага много паркове, подходящи за спортуване, пикник или просто разходка. Най-старият и известен сред тях е Паркът на влюбените. Езера, водопади и романтични кътчета, сред които Японската градина правят парка толкова привлекателен. Английският парк е предпочитано място за сватбени фотографии.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Шри Ланка до Армения на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Армения, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Армения, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Шри Ланка до Армения?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Шри Ланка до Армения, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.